Publiek op de been bij de brand, zondag.
Publiek op de been bij de brand, zondag.

'We hebben ontzettend veel geluk gehad'

Human interest

WEESP - Het is dat Eli nog niet sliep en uit zijn bed ineens binnen rook voor zijn raam voorbij zag trekken, maar anders waren de vlammen van de verdieping onder hem misschien nooit op tijd opgemerkt. Eli en Leni Snel hebben geluk gehad bij een felle brand in hun huis aan de Oudegracht, zondagavond.

Eli ging kijken waar de rook vandaan kwam, zag de vlammen en haalde snel zijn vrouw Leni uit bed. Via beneden naar buiten gaan kon niet meer zo concludeerde hij al snel, de rook kwam al via het trapgat omhoog. Er restte nog maar één ding: het balkon op. "We hebben daar om hulp staan schreeuwen, gelukkig werden we gehoord. Elke minuut lijkt dan een eeuwigheid", zo blikt Eli terug in het WeesperNieuws van woensdag.

Zwartberoet
Hij en zijn vrouw zijn nog steeds geschrokken, maar verder ongedeerd. Het huis is helemaal zwart beroet. De brand ontstond in de keuken: die is onherkenbaar beschadigd. Wat de precieze oorzaak is geweest van de brand blijft onduidelijk, mogelijk is kortsluiting van een van de apparaten de oorzaak. Na de brandmelding kreeg de Weesper brandweer hulp van korpsen uit Muiden en Driemond. De vlammen in de keuken werden snel bedwongen. De hoogwerker werd ingezet om het echtpaar Snel van hun balkon te redden. Buurtbewoners waren massaal uitgelopen vanwege de aanhoudende sirenes. "We hebben ontzettend veel geluk gehad. Wat nou als ik rook niet had gezien?", zo besluit Eli.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant