De jonge Weesper pianist Alfredo van de Munt geeft een recital in het stadhuis op zaterdag 13 april.
De jonge Weesper pianist Alfredo van de Munt geeft een recital in het stadhuis op zaterdag 13 april. Foto: Brian Elings

Jeugdprogramma Chamber Music Festival Weesp

Kunst & Cultuur

WEESP - Het Chamber Music Festival Weesp vindt dit jaar plaats van 6 tot en met 14 april en heeft als doel om mensen van jong tot oud op een laagdrempelige manier in contact te brengen met kamermuziek van hoog niveau. 

Tijdens het festival worden eveneens allerlei andere muzikale activiteiten voor jong en oud georganiseerd. De doelstelling van het festival is immers klassieke muziek voor iedereen. Zo zijn er mooie educatieve projecten op touw gezet in samenwerking met alle basisscholen in Weesp en Driemond en het Vechtstede College. 

Onderstaand een overzicht van de educatieve projecten. Binnenkort volgt het volledige programma van het Chamber Music Festival Weesp.

Van Houtenkerk

Zaterdag 6 april is de familievoorstelling Beth & Flo over twee bijzondere, klassieke pianistes; vrolijk en soms een beetje gek.  
Om 13.30 uur in de Van Houtenkerk

Zondag 7 april is de Lezing ‘Muziek tussen de oren: horen, zien, voelen, proeven’ en het jong talentenkoor ‘Nieuw Vocaal Amsterdam’ treedt op met muziek van Bach & Zonen.
Om 14.00 uur in de Van Houtenkerk

Jeugdprogramma 13 april

  • Op zaterdag 13 april is er Muziek met peuters (1,5 - 4 jaar)  in Fort Ossenmarkt om 10.30 uur  en 11.15 uur (2 sessies). Peuters maken op een speelse manier kennis met muziek. De toegang is gratis maar wel graag aanmelden via info@degooischemuziekschool.nl of www.chambermusicweesp.nl 
  • Eveneens op 13 april is er een recital door de jonge Weesper pianist Alfredo van de Munt op het Stadhuis van 12.15 -  13.30 met om 12.45 uur  een pauze van een kwartier. De toegang is gratis. 
  • Dezelfde dag kun je op het stadhuis terecht voor ‘Ontdek je Instrument‘. Dit is een presentatie van Weesper vioolbouwers om 14.00 uur.
    Twee vioolbouwers presenteren hun viool: de één klassiek gemaakt, de ander met een 3d printer. Hoor jij het verschil?
    Test de klank op de nieuwe compositie van Oene van Geel door musici van het festival. De toegang is gratis.
  • Tot slot kun je deze zaterdag, wederom op het stadhuis, terecht om uit te zoeken welk instrument het beste bij je past? Je kunt kiezen uit cello, gitaar, klarinet, piano, saxofoon, trompet en viool. Je kunt hiervoor terecht van 15.00 - 16.30 uur, de toegang is gratis.

Op deze dag is het Weesper Museum, boven in het stadhuis, eveneens gratis toegankelijk. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant