Biodanza is een vorm van dansexpressie die de dansers meer balans, vreugde, en ontspanning brengt.
Biodanza is een vorm van dansexpressie die de dansers meer balans, vreugde, en ontspanning brengt. Foto: Archief WeesperNieuws

Nationale biodanza week

Kunst & Cultuur

WEESP - Ter ere van de honderdste geboortedag van de grondlegger van biodanza, Rolando Toro Araneda, vindt dit jaar een speciale editie plaats van de Nationale Biodanzaweek. 

In deze week, van 13 tot en met 21 april, is een reeks evenementen gepland om biodanza meer bekendheid te geven in Nederland en om het gedachtegoed van Rolando Toro Araneda te eren.

Activiteiten

Er worden in deze week op meer dan 40 plekken, verspreid door heel Nederland, open workshops gegeven. Op woensdag 17 april kun je in Weesp om 20.00 terecht in het SAW gebouw aan de Papelaan. Voor 5 euro kun je deelenemen. Aanmelden kan via  info@biodanzametmarlie.nl of op telefoonnummer 06 2461 7030.

Volwassenen van 18 jaar tot op hoge leeftijd kunnen op deze wijze laagdrempelig kennismaken met biodanza. Singer-songwriter Erica Nap heeft een uniek en feestelijk lied gecomponeerd. Het lied is bedoeld om alle dansers tijdens de Nationale Biodanzaweek met elkaar te verbinden en wordt digitaal gelanceerd bij de start van de Nationale Biodanzaweek op 13 april om 10.00 uur via www.biodanza.nl

Op 19 april, wereld-biodanzadag, worden er in Nederland en over de hele wereld diverse festiviteiten georganiseerd. Alejandro Toro, kleinzoon van Rolando Toro Araneda, zal die avond in Gouda een biodanzaworkshop geven aan 800 biodanzaliefhebbers. Tenslotte wordt er een speciaal tijdschrift, Dansazine, gepubliceerd waarin bijdragen van verschillende docenten te vinden zijn.

Rolando Toro Arenada en biodanza

Hij wilde zijn droom realiseren: de hele wereld in vrede te laten leven door alle mensen met elkaar te laten dansen. Dit doen we in Nederland met elkaar tijdens de Nationale Biodanzaweek. Biodanza is een vorm van dansexpressie die de dansers meer balans, vreugde, en ontspanning brengt en het lichaam en de geest vitaal houdt en is in Nederland sterk in opkomst. Er wordt inmiddels op meer dan 150 plekken in Nederland biodanza gegeven.

Er zijn vijf scholen die nieuwe docenten opleiden en er is een constante stroom van nieuwe groepen die maandelijks beginnen. Biodanza is wereldwijd verspreid, al in 37 andere landen wordt er biodanza gegeven. Kijk hier voor  een open biodanzaworkshop bij jou in de buurt.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant