Afbeelding
Foto: Sjoerd Stoop

Verslagenheid groot na verwoesting restaurant Uit & Meer

Mensen

WEESP - De verslagenheid is groot na de grote brand die maandagnacht restaurant Uit & Meer naast Fort Uitermeer geheel verwoestte. Eigenaar Niek Roozen van de stichting Uiteraard Uitermeer en restaurantuitbater Marius Heslenfeld reageren erg geschrokken. 

Het restaurant was het voorbeeld van de grote metamorfose van het eerst zo verlaten en vergeten fortterrein door de stichting Uiteraard Uitermeer. "We hebben er met z'n allen zo hard aan gewerkt en dat maakt dat het heel erg pijn doet, voor ons allemaal. Maar we geven niet op, we gaan gewoon door", vertelt Roozen. Heslenfeld reageert nagenoeg hetzelfde. "Toen ik vannacht werd wakker gebeld, was het restaurant al niet meer te redden. Dan staat het huilen je nader dan het lachen. Maar laten we nu vooral gaan denken aan wederopbouw."

Hoe de brand vannacht ontstond weten ook Roozen en Heslenfeld nog niet. "Volgens de eerste berichten die wij te horen hebben gekregen zou er ergens kortsluiting zijn ontstaan, misschien in de meterkast. Maar er wordt nog onderzoek gedaan. Dat gebeurt allemaal heel snel. We hebben ook veel lof voor het optreden van brandweer en politie vannacht. Ze hebben echt fantastisch werk verricht", zegt Roozen.

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
"Dit is een zorgprobleem, geen veiligheidsissue" Overlast door verwarde personen groeit al jaren achtereen Algemeen 28 sep, 14:00
Logo
Afbeelding
Nieuwkomersklas Kors Breijerschool Bijzondere klas maakt van kinderen uit alle windstreken gewone leerlingen Algemeen 28 sep, 13:17
Afbeelding
Weesp kan meedoen aan Amsterdamse Pubquiz Algemeen 28 sep, 10:53
Afbeelding
Bingo Versa Welzijn voortaan in kantine FC Weesp Buurt & wijk 28 sep, 08:00
Logo
Afbeelding
Charelle en Floor finishen Tour for Life Zadelpijn, 1,1 miljoen euro en een huwelijksaanzoek Sport 27 sep, 16:00
Afbeelding
Weg is de veiligheid van de Vinex-pallisade Column De Nieuwe Weesper Algemeen 27 sep, 14:00
Afbeelding
Vacatures van de Vrijwilligerscentrale Algemeen 27 sep, 13:00
Logo
Afbeelding
Open Dag het Domijn Ateliers en werkplaatsen open Algemeen 27 sep, 11:20
Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief