Afbeelding

'Borstkanker is geen feest, maar dit feest is wel nodig'

Mensen

WEESP - Sandra van der Spruit is de vrolijkheid zelve en haar inzamelingsactie You better PINK! is één grote roze happening. Toch komt het allemaal neer op een serieuze boodschap: aandacht voor borstkanker en geld inzamelen voor Pink Ribbon. "Borstkanker is geen feestje, dat klopt. Maar dit feestje is wel nodig," zo zegt ze deze week in een groot persoonlijk interview in het WeesperNieuws.

"Ik doe dit voor Katja en voor al die andere vrouwen én mannen die met deze ziekte te maken hebben", zo geeft ze haar beweegreden prijs. Katja Wakelkamp was een goede vriendin van Sandra die aan borstkanker overleed. 

Steun
In een maatschappij die momenteel de naam heeft verhard en egoïstisch te zijn, raakt de overweldigende steun en medewerking die ze van iedereen krijgt haar diep. 

Zingen
Voor het benefietdiner op 5 november zocht Sandra van der Spruit een mooie foto van Katja. "Die laten we zien in de Grote Kerk. Samen met Rick van der Kroon, die momenteel furore maakt als Dutch Diamond, zing ik 'You've got a friend'. Dat nummer hebben Rick en ik in 2007 opgenomen voor de crematie van Katja. Het diner is op haar sterfdag. Daarom wil ik het graag weer zingen, ook al weet ik dat het me heel zwaar gaat vallen."

Lees het hele interview met Sandra in de digitale editie

Steun You better PINK!
Klik op deze grote roze doneer-knop

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant