Een aantal van de elektrische busjes op een rijtje.
Een aantal van de elektrische busjes op een rijtje. Foto: Regio Gooi en Vechtstreek.

Voortaan in een elektrische auto naar school

Natuur en Milieu

REGIO - Vervoer Gooi en Vechtstreek heeft met de ingebruikname van maar liefst 70 elektrische Opel Vivaro’s het leerlingenvervoer een stuk duurzamer gemaakt. Vanaf 23 augustus, wanneer het nieuwe schooljaar start, worden de nieuwe auto’s ingezet om ruim 600 kinderen in de hele regio te vervoeren van en naar school. 

De chauffeurs krijgen bij hun nieuwe auto uitleg over het elektrisch rijden, zodat ze veilig en efficiënt de weg op kunnen.

Aanbesteding
De Opel Vivaro’s worden geleverd door Janssen Van Kouwen Automotive, die eerder als beste uit de aanbesteding kwam. Onder andere omdat Janssen Van Kouwen lokale leverancier is voor zowel de aanschaf en het onderhoud en criteria zoals prijs/kwaliteit en actieradius.

Naast Vivaro’s rijden de chauffeurs van Vervoer Gooi en Vechtstreek ook met Hyundai Kona’s en VW Crafters, een rolstoelbus, niet elektrisch. 

De weg op
Vanaf 23 augustus gaan de bussen voor het leerlingenvervoer alle schooldagen de weg op. De chauffeurs bezoeken in de week daaraan voorafgaand ‘hun’ leerlingen en ouders/verzorgers om kennis te maken en bijzonderheden door te nemen.

Structuur is voor veel kinderen belangrijk en daarom krijgen de leerlingen krijgen zoveel als mogelijk een vaste chauffeur. 

Vaste route
Ook het rijden van een vaste route biedt zekerheid voor de leerlingen en hun ouders/verzorgers.

Daarnaast heeft iedere ouder of verzorger bij Vervoer Gooi en Vechtstreek een vast aanspreekpunt, waar zij terecht kunnen met vragen, en investeert de vervoersorganisatie in een goed contact met de diverse scholen. 

Gemeentelijke vervoerder
Vervoer Gooi en Vechtstreek is de eerste gemeentelijke organisatie in Nederland die het vervoer van kwetsbare groepen zelf organiseert én uitvoert. Daarmee willen de zeven regiogemeenten dit vervoer efficiënter, duurzamer en weer persoonlijk maken.

Naast Leerlingenvervoer per 1 augustus verzorgt Vervoer Gooi en Vechtstreek sinds 1 januari ook het WMO-vervoer in de regio.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant