Afbeelding

Kunt u een wespennest in de spouwmuur zelf weghalen?

Advertorial

Hebt u last van een wespennest in de spouwmuur? De spouwmuur is een zeer geliefde plaats voor wespen. De spouwmuur is een van de meest voorkomende plaatsen voor wespennesten. Het is ook een heel vervelende plaats, want u kunt het nest nauwelijks zien. Het enige wat u kunt zien is dat er veel wespen in of rond uw huis rondvliegen. De wespen vliegen voortdurend in en uit uw muur. U vraagt zich misschien af hoe het wespennest daar komt, en wat nog belangrijker is, hoe u van een wespennest in spouwmuur af kunt komen.

Wespennest in spouwmuur: hoe komen de wespen daar? 

Elk voorjaar kiest een wespenkoningin een plaats uit om een wespennest te bouwen. De spouwmuur is een favoriete plek. Dat komt omdat het goed beschut is, droog, veilig en omdat zij toegang heeft door een gat in de spouwmuur. De wespenkoningin bouwt haar nest het liefst in een spouwmuur met meerdere openingen in de muur. Daardoor kan het nest zich aan alle kanten uitbreiden. Allemaal geweldig voor de wespen, maar niet voor u.

Hoe kunt u een wespennest in spouwmuur zelf weghalen? 

In het ideale geval wilt u het wespennest zo snel mogelijk verwijderen. Als het aan u ligt, breekt u de muur het liefst gewoon open met een zware hamer en verwijdert u het wespennest. Niet alleen blijft u dan zitten met een kapotte muur, die op zijn beurt weer tijd en geld kost om te repareren, maar het is ook levensgevaarlijk. Want alle honderden wespen die in het nest zitten, kunnen u tegelijk aanvallen en steken. Een ander slecht idee is om het gat waar de wespen in en uit vliegen af te dichten. Daardoor worden de wespen gevangen en raken ze in paniek. Een wesp staat erom bekend alles kapot te knagen wat vrij is om te ontsnappen. Daardoor verspreiden ze zich door uw hele huis.

Wanneer schakelt u een wespenbestrijder in?

Het beste is om vroegtijdig te ontdekken dat er een wespennest in uw spouwmuur wordt gebouwd, en dat laten verwijderen door een wespenbestrijder. Zo voorkomt u verdere schade en onveilige situaties. Hij is ervaren en doeltreffend in het bestrijden van een wespennest en kan dat veilig voor u doen. Gewoonlijk spuit de verdelger wespenpoeder in de openingen, waardoor het nest binnen een paar dagen uitsterft. Daarna kan hij het nest verwijderen. Om te voorkomen dat u in de toekomst weer met een wespennest in de spouwmuur te maken krijgt, kan hij de stootvoegen met bijenbekjes afdichten, zodat de wespen er niet meer in kunnen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant