Afbeelding
Foto: WeesperNieuws

Twee stembureaus eerder open voor kwetsbare Weespers

Politiek

WEESP Inwoners van Weesp die in de risicogroep vallen, mogen volgende week eerder stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen. Hiervoor zijn twee stembureaus ook al maandag en dinsdag open. Het gaat om het stadhuis aan de Nieuwstraat en auto Lancker CarProf aan de Hogeweyselaan. 

De echte dag van de verkiezingen is woensdag 17 maart. Die dag zijn er 14 stembureaus open (in plaats van de gebruikelijke tien in Weesp), waarvan één mobiel stembureau dat ‘s ochtends bij Oversingel staat en ‘s middags bij de Hogeweyk. Er is ingezet op een betere toegankelijkheid voor mensen met een beperking. 

Weespers van 70 jaar en ouder hebben de mogelijkheid om per brief te stemmen. Zij hebben een speciale stemset opgestuurd gekregen, en mogen hun stembiljet nu al afgeven bij het stadskantoor of per post opsturen. 

Coronamaatregelen
Vanwege het coronavirus heeft de gemeente Weesp extra maatregelen genomen. Op sommige locaties worden portiers ingezet om eventuele drukte in goede banen te leiden en zoveel mogelijk locaties hebben een aparte in- en uitgang. In alle stemlokalen zijn desinfectiezuilen, wachtrijstroken, kuchschermen en desinfectiemateriaal voor het reinigen van de stemhokjes aanwezig. De leden van de stembureaus dragen veiligheidshesjes, handschoenen, mondkapjes en een transparant spatmasker. Bij elk stembureau wordt bij de entree gevraagd naar de gezondheidscheck en de toiletten worden elke vier uur gereinigd.

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Straatnamen van Weesp: Chirurgijnsweg Chirurgijn: ‘dokter’ die zijn kennis uit de praktijk haalde Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Lees gratis WeesperNieuws Extra ter ere van de Dag van de Huis-aan-huiskrant Algemeen 1 jul, 08:00
Logo
Afbeelding
Bezoek burgemeester Halsema na explosie ‘Inwoners moeten weten dat we ons bekommeren om Weesp’ Algemeen 30 jun, 15:24
Afbeelding
Snelheidsadvies 20 km/uur voor fietsers Lange Muiderweg Algemeen 30 jun, 14:25
Logo
Afbeelding
Wildlife Rietluipaard gesignaleerd bij Uitermeer Natuur en Milieu 30 jun, 14:00
Afbeelding
De wolf op bezoek Column GNR 30 jun, 12:30
Logo
Afbeelding
Explosie Aart van der Leeuwstraat ‘Het is een aanslag van buitenaf’ Algemeen 30 jun, 12:20
Afbeelding
Explosie in woning op de Aart van der Leeuwstraat Algemeen 30 jun, 09:52
Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief