Afbeelding
Foto: WeesperNieuws

Twee stembureaus eerder open voor kwetsbare Weespers

Politiek

WEESP Inwoners van Weesp die in de risicogroep vallen, mogen volgende week eerder stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen. Hiervoor zijn twee stembureaus ook al maandag en dinsdag open. Het gaat om het stadhuis aan de Nieuwstraat en auto Lancker CarProf aan de Hogeweyselaan. 

De echte dag van de verkiezingen is woensdag 17 maart. Die dag zijn er 14 stembureaus open (in plaats van de gebruikelijke tien in Weesp), waarvan één mobiel stembureau dat ‘s ochtends bij Oversingel staat en ‘s middags bij de Hogeweyk. Er is ingezet op een betere toegankelijkheid voor mensen met een beperking. 

Weespers van 70 jaar en ouder hebben de mogelijkheid om per brief te stemmen. Zij hebben een speciale stemset opgestuurd gekregen, en mogen hun stembiljet nu al afgeven bij het stadskantoor of per post opsturen. 

Coronamaatregelen
Vanwege het coronavirus heeft de gemeente Weesp extra maatregelen genomen. Op sommige locaties worden portiers ingezet om eventuele drukte in goede banen te leiden en zoveel mogelijk locaties hebben een aparte in- en uitgang. In alle stemlokalen zijn desinfectiezuilen, wachtrijstroken, kuchschermen en desinfectiemateriaal voor het reinigen van de stemhokjes aanwezig. De leden van de stembureaus dragen veiligheidshesjes, handschoenen, mondkapjes en een transparant spatmasker. Bij elk stembureau wordt bij de entree gevraagd naar de gezondheidscheck en de toiletten worden elke vier uur gereinigd.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant