Afbeelding
Foto: WeesperNieuws

Tweede bijeenkomst Ad Hoc Commissie De Weesperschool

Politiek

WEESP De Ad Hoc Commissie De Weesperschool komt morgenavond weer bijeen in de raadzaal. Deze tweede bijeenkomst is vanaf 20.00 uur te volgen via een livestream.

De commissie doet onderzoek naar het proces rondom het nieuwbouwproject De Weesperschool. Dit project van Bouwfonds behelst de bouw van twee blokken met elk veertig appartementen en nog eens een rijtje van acht eengezinswoningen aan de Sinnigvelderstraat/ Waarschapsstraat - waar voorheen de Jan Woudsmaschool stond. 

Voor het bouwplan is een bestemmingswijziging nodig. Die stond in april op de agenda van de gemeenteraad, maar Christian Pfeiffer van GroenLinks kwam toen met het voorstel voor een onderzoekscommissie. 

Binnen de buurt heerst namelijk grote weerstand - vanwege de omvang van het bouwproject én omdat er een groenstrook moet worden opgeofferd. Het steekt de omwonenden dat zij niet bij de uitwerking van het plan betrokken zijn geweest. Zij zien het participatieproces als een farce, omdat de zaak volgens hen allang bedisseld was. 

De onderzoekscommissie zoekt uit hoe dat nu precies zit. De commissie is begonnen met het boven water halen van (nieuwe) informatie en het analyseren van alle documenten. Ook wordt er met betrokkenen gepraat. Eind juni was er al een eerste bijeenkomst, waarin onder anderen oud-wethouder Peter Eijking en voormalig ambtenaar van de afdeling ruimtelijke ordening Marcel Tromp aan het woord kwamen. Daarin gaf Tromp toe dat de bewoners van meet af aan geen kans hebben gehad om te participeren.  

De tweede bijeenkomst is morgen, dinsdag 17 augustus om 20.00 uur. Dit keer zijn er gesprekken met twee oud-raadsleden, de huidige wethouder en een afgevaardigde van Bouwfonds. De slotconclusie wordt na de zomer verwacht. Aan de hand daarvan kan de gemeenteraad alsnog een besluit nemen over de bestemmingswijziging. 


Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant