Afbeelding
Foto: Vechtloop

Vechtloop verhoogt prijzen na-inschrijving vanwege tekort aan vrijwilligers

Sport

WEESP Het is een veelgehoord probleem: te weinig vrijwilligers. Dit geldt ook voor de Vechtloop, het Weesper hardloopevenement dat dit jaar op 26 juni plaatsvindt. Het bestuur van de Vechtloop zet daarom in op tijdig inschrijven, om zo minder vrijwilligerstaken uit te hoeven zetten.

Als je dit jaar een startbewijs voor de Vechtloop koopt, is dat goedkoper wanneer je dit uiterlijk een week voor de Vechtloop doet. Na-inschrijven – dus een startbewijs kopen op de dag van de Vechtloop – is 3 euro duurder. Nee, de Vechtloop heeft nog geen last van de inflatie. De Vechtloop verwacht dit jaar veel deelnemers en heeft een trouwe groep sponsoren. Daardoor kan het inschrijfgeld gelijk blijven, legt de voorzitter van het bestuur van Stichting Vechtloop Jakko Mur uit. “Wat wel een steeds grotere uitdaging wordt, is het werven van vrijwilligers. Een belangrijke vrijwilligerstaak is het regelen van de inschrijvingen op de dag van de Vechtloop zelf. Het inschrijven van mensen die dus niet van te voren een startbewijs hebben gekocht, maar die op het laatste moment beslissen om mee te doen. Bij voorgaande edities van de Vechtloop hadden we op dit punt best een aantal vrijwilligers nodig. Maar het is de vraag of we dit jaar voldoende vrijwilligers kunnen vinden. Daarom stimuleren we dat iedereen die mee wil doen aan de Vechtloop zich minimaal een week van te voren inschrijft. Een startbewijs is dan maar liefst 3 euro goedkoper.”

Jakko meldt dat inschrijven vóór 1 juni 2022 een bijkomend voordeel heeft. “Dan krijg je een persoonlijk startnummer met je naam erop. Schrijf je dus snel in!”

Inschrijven voor de Vechtloop kan via www.vechtloop.nl

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Zaterdagportret | Maud de Jong Altijd bezig met rennen, maar toch met beide benen op de grond Algemeen 2 jul, 06:00
Afbeelding
Excuses provincie Noord-Holland voor slavernijverleden Mensen 1 jul, 16:42
Logo
Afbeelding
Winnaar Gooise Verhalenwedstrijd ‘Je moet gewoon beginnen met schrijven en dan komt het verhaal vanzelf’ Algemeen 1 jul, 16:03
Afbeelding
Fly-by herdenking Soesterberg zichtbaar boven Weesp Algemeen 1 jul, 14:34
Logo
Afbeelding
"We willen de beste zorg aan patiënten kunnen blijven bieden" Actiedag huisartsen Algemeen 1 jul, 14:19
Afbeelding
1 juli: Herdenking Slavernijverleden Keti Koti Algemeen 1 jul, 13:55
Afbeelding
Bestuur IVW vernieuwd tijdens ledenvergadering B2b 1 jul, 12:32
Logo
Afbeelding
Straatnamen van Weesp: Chirurgijnsweg Chirurgijn: ‘dokter’ die zijn kennis uit de praktijk haalde Algemeen 1 jul, 11:37
Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief