De 'community bag' werd gistermiddag feestelijk geopend.
De 'community bag' werd gistermiddag feestelijk geopend. Foto: WeesperNieuws

Eerste ‘community bag’ in Weesp geplaatst

Sport

WEESP Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar de bokszak hangt nu dan toch echt in de buiten fitness aan de Sinnigvelderstraat. Om de ‘community bag’ feestelijk te openen was de voorzitter van de bestuurscommissie Katinka Hilders vrijdagmiddag aanwezig om een boks zwachtel door te knippen.

“Een man met een missie”, zo werd Kevin van Zonneveld, een van de initiatiefnemers, genoemd. Tijdens het buitensporten kwam hij in Amsterdam bokszakken tegen waarop vrij getraind mocht worden. Dat idee is blijven hangen en samen met vrienden wou hij dit ook in Weesp realiseren.

Het ‘papierwerk’ dat bij het plaatsen van de bokszak in Weesp kwam kijken was: “niet het leukste gedeelte”, maar het was het allemaal dubbel en dwars waard. De bokszak is niet alleen bedoeld voor ‘de professionele kickbokser’. “Ook voor mensen zonder kickboks ervaring kan het fijn zijn om even op de bokszak los te gaan. Het is vooral de bedoeling dat mensen op een laagdrempelige manier worden aangezet tot bewegen.” 

Van Zonneveld en zijn ‘sportvrienden’ hebben bij het faciliteren van de bokszak hulp gekregen van Yamato Gym en (kick)boksvereniging Boogieland. Laatstgenoemde zal ook de bokszak kunnen opknappen, mocht hij vernield worden, maar daar gaat niemand van uit. “We hopen vooral dat de bokszak veel plezier gaat opleveren.”

Mocht je de bokszak ook willen uitproberen, maar heb je geen idee wat je precies moet doen? Op de zak is een QR code te vinden en als je die scant kun je zo een training uitkiezen.  

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Blauwalg, zwemmersjeuk, botulisme en meer ellende Lekker buiten zwemmen dit weekend? Wees voorzichtig! Algemeen 12 aug, 12:09
Logo
Afbeelding
Straatnamen van Weesp: Hugo de Grootlaan Hugo de Groot: ontsnapt uit Slot Loevestein in een boekenkist Algemeen 12 aug, 10:22
Afbeelding
Hans Burggraaff stopt met afname PCR-testen bij klachten Algemeen 12 aug, 08:00
Logo
Afbeelding
Vier gouden medailles op de World Police and Fire Games Sport verenigt, net als het politievak Algemeen 11 aug, 16:00
Afbeelding
Nieuwe fietsenwinkel Nieuwstad Algemeen 11 aug, 14:24
Afbeelding
Geluidsschermen station Weesp Algemeen 11 aug, 11:28
Afbeelding
Solarclarity sponsort verenigingenmarkt S&B Algemeen 11 aug, 09:44
Logo
Afbeelding
Vers aan de Vecht ‘De groente uit de pluktuin smaakt zo veel lekkerder dan uit de winkel’ Algemeen 11 aug, 09:00
Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief