<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Christian Pfeiffer

FC Weesp verbant rokers van sportpark

  Sport

WEESP - Even een sigaretje op steken langs de kant van het voetbalveld? Dat mag vanaf komend seizoen niet meer. Het wordt vanaf komend voetbaljaar grotendeels verboden om te roken op het sportpark van FC Weesp. Dat heeft het bestuur besloten. 

De maatregelen worden genomen om vooral de jeugd te beschermen. Het punt werd meerdere malen door de jeugdvoetbaltak van FC Weesp op de agenda van het bestuur gezet. "Zeker gelet op ons aller maatschappelijke verantwoordelijkheid richting kinderen een begrijpelijk verzoek", zo laat FC Weesp-voorzitter Bart Horseling op de clubwebsite weten. 

Voetbalclub komt met rookschema
Helemaal rookvrij wordt het sportcomplex van FC Weesp echter niet meteen. Rokers worden vooral geweerd op de momenten dat er jeugd op de velden speelt. FC Weesp gaat werken met een heus rookschema. Dat bepaalt dat er op doordeweekse avonden tot half negen, zaterdag de hele dag en op zondags tot één uur niet gerookt mag worden op het complex. 

De maatregelen zullen nogal wat gevolgen hebben voor de volwassen leden van FC Weesp. De regels komen er onder meer op neer dat het de zaterdagvoetballers verboden wordt om na hun wedstrijd een sigaretje op te steken. Als het eerste elftal op zondag heeft gevoetbald mag er wel gewoon gerookt worden. 

Het is overigens niet uit te sluiten dat het sportpark van FC Weesp op den duur helemaal rookvrij gaat worden. FC Weesp noemt deze maatregelen 'een eerste stap'.


reageer als eerste

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Elke woensdag het WeesperNieuws per e-mail
Meer berichten
 

WeesperNieuws nieuwsbrief

Elke woensdag het WeesperNieuws per e-mail
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227974&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>