Zorg

Hoelang blijft het werk op de huisartsenpost nog behapbaar?

17 dec 2018, 16:30 · leestijd 2 minuten Zorg
Op de huisartsenpost werken zeven triagisten. Zij staan bellers rustig en doortastend te woord en stellen vast hoe spoedeisend de klacht is.
Op de huisartsenpost werken zeven triagisten. Zij staan bellers rustig en doortastend te woord en stellen vast hoe spoedeisend de klacht is. Foto: Arno Massee

De huisartsenpost voor de regio Gooi en Vechtstreek raakt overbezet omdat veel mensen zonder ernstige klachten toch naar de spoeddienst bellen of langskomen. De huisartsen en triagisten van de huisartsenpost roepen op om alleen bij spoed te bellen, wat ook geldt tijdens de komende feestdagen.

Vierhonderd contacten op een gemiddelde zaterdag is lang niet meer uitzonderlijk voor het team triagisten van de huisartsenpost, gevestigd bij Tergooi in Blaricum. Rustig en doortastend zijn zij voortdurend in gesprek met de bellers. "Al onze vr..

Zo blijf je betrokken. Afbeelding


Nog geen abonnee? Meld je nu aan en krijg toegang tot al het nieuws, alle extra achtergrondverhalen, het Zaterdagportret, de uittips, ons archief en de interessante artikelen uit de regio. Voor slechts € 1,14 per week.