Afbeelding
Foto: WeesperNieuws

Gesloten envelop bevatte hogere bieding politiebureau

Politie

WEESP De dag na de online veiling van het voormalige politiebureau aan de Hoogstraat zijn de enveloppen met gesloten biedingen opengemaakt. Naar nu blijkt zat daar een bod bij dat hoger was dan het hoogste bod van de online veiling. Maar dat betekent niet per se dat het pand naar deze nieuwe hoogste bieder gaat. 

De landelijke politieorganisatie, de verkoper en huidige eigenaar van het pand aan de Hoogstraat, houdt B en W Weesp op de hoogte van het proces. B en W hebben op hun beurt de gemeenteraad een update gegeven middels een raadinformatiebrief (RIB). 

Buitenspel
De politiek kan verder echter weinig met deze informatie. Een aantal partijen had graag gezien dat de gemeente deze locatie zelf had verworven voor betaalbare woningen of woningen voor kwetsbare doelgroepen. Maar B en W hadden het aanbod van de politie om het pand te kopen toen al afgeslagen, omdat Weesp passief grondbeleid heeft en in principe dus geen onroerend goed koopt. Hierdoor werd het politiebureau een interessante veilingkavel voor projectontwikkelaars en zette de gemeente Weesp zichzelf buitenspel.

Wet Bibob
Wie uiteindelijk wel de eigenaar wordt van het pand en wat de plannen zijn, is nog niet bekend. Op dit moment worden de hoogste bieders getoetst, onder meer in het kader van de Wet Bibob en de politie bepaalt zelf aan wie het pand wordt gegund. Hierover zal waarschijnlijk in november of december meer duidelijkheid zijn.

Hoe hoog het bod in de gesloten envelop was, is bij ons niet bekend. Het is in ieder geval meer dan 1.617.500 euro, want dat is het bedrag waarop bij de afslag van de online veiling werd ‘gemijnd’. 

Die veiling in september was nog een heel gedoe. Iemand drukte per ongeluk op de knop en bood hierdoor tonnen meer dan hij wilde. De verschrikte bieder nam direct contact op en veilingplatform BOG Auctions besloot toen de afslag opnieuw te starten. Hoe dat toen ging lees je hier: 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant