Afbeelding

Politie: vijf pogingen, drie gelukte inbraken

Politie

WEESP – Vijf pogingen en drie gelukte inbraken de afgelopen week in Weesp, zo meldt de politie.

Maandagnacht was het raak aan de Amstellandlaan. Daar werd bij een huis het slot van de poortdeur geforceerd. Het lukte de dieven niet om verder te komen. Diezelfde avond vond ook een inbraakpoging plaats op het Van Houten Industriepark.

Boutensstraat
Donderdagmiddag aan de Boutensstraat: uit een raam werden de glaslatten weggehaald. De dieven konden naar binnen en doorzochten het huis. De buit is onbekend.

Waarschapsstraat
Die avond werd er een raam ingegooid aan de Waarschapsstraat, zoals de laatste tijd wel vaker in deze buurt gebeurt. Het ontstane gat was voor de inbrekers echter te klein om binnen te komen.

Lange Muiderweg
Ook aan de Lange Muiderweg vond donderdagavond een inbraakpoging plaats. Daar werd 's avonds laat aangebeld bij een ark. De bewoner zag echter niemand. Toen een half uur later de bel weer ging negeerde de bewoner dat, tot hij rare geluiden hoorde. De politie trof niemand meer aan, maar zag wel dat er met een slot was gerommeld.

Aan dezelfde weg is afgelopen weekend ingebroken in een woonboerderij. Via de stal wisten inbrekers het huis binnen te dringen. Een laptop en autosleutels werden meegenomen.

Janssenstraat
Zaterdag vond er aan de Aert Janssenstraat nog een poging plaats. Ook daar werd een raam vernield. Tot slot is er een huis overhoop gehaald aan het Gijsbertje Louffhof. De dieven hadden de schuifpui opengebroken.

Getuigen
De politie zoekt van alle zaken getuigen. Die kunnen bellen met 0900-8844.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant