Olaf Bánki (dorpsraad Driemond), Katinka Hilders en op de voorgrond Tanja Jadnanansing (voorzitter dagelijks bestuur stadsdeel Zuidoost)
Olaf Bánki (dorpsraad Driemond), Katinka Hilders en op de voorgrond Tanja Jadnanansing (voorzitter dagelijks bestuur stadsdeel Zuidoost) Foto: Nora Schenk

Symbolische overdracht Driemond aan Weesp

Politiek

WEESP Driemond hoort sinds de fusie van Weesp met Amsterdam in maart 2022 officieel bij Weesp. Daarvoor hoorde het bij stadsdeel Zuidoost. De symbolische overdracht van Driemond van Zuidoost naar Weesp vond dinsdag plaats in de raadszaal van het stadhuis in Weesp. Het schild van Driemond schittert nu aan de muur van de raadszaal, naast het schild van Weesp.

Allemaal vrolijke gezichten en taart, want er viel iets te vieren. Alle betrokken partijen – Driemond, Weesp en Zuidoost – zijn blij dat Driemond nu officieel bij Weesp hoort. De symbolische overdracht op dinsdag 10 januari had dus een feestelijk karakter.

Na een toespraak van Katinka Hilders (voorzitter dagelijks bestuur stadsgebied Weesp), Tanja Jadnanansing (voorzitter dagelijks bestuur stadsdeel Zuidoost) en Olaf Bánki (dorpsraad van Driemond) werd het schild met de kernwaarden van Driemond onthuld. Dit schild hangt naast het schild van Weesp in de raadszaal te hangen.

Sterke band met Weesp

Tot 1966 was Driemond onderdeel van de gemeente Weesperkarspel. Daarna werd het dorp aan de gemeente Amsterdam toegewezen en sinds 1987 is Driemond een onderdeel van Amsterdam Zuidoost.

De meerderheid van de bewoners van Driemond wilde na de fusie van Weesp met Amsterdam bij Weesp aansluiten. Dit komt doordat veel Driemonders een sterke band met Weesp voelen. Bovendien komen veel mensen uit Driemond regelmatig in Weesp voor de dagelijkse boodschappen.


V.l.n.r.: Katinka Hilders (voorzitter dagelijks bestuur stadsgebied Weesp), Tanja Jadnanansing (voorzitter dagelijks bestuur stadsdeel Zuidoost) en Olaf Bánki (dorpsraad van Driemond)

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant