Afbeelding

Driemond sluit aan bij Stadsgebied Weesp

Algemeen

WEESP Driemond wordt met de verkiezingen in maart 2022 toegevoegd aan het stadsgebied Weesp, zo maakt de gemeente Weesp bekend. De gemeenteraad van Amsterdam besluit hier voor de zomer 2021 over na een officieel verzoek van de Dorpsraad Driemond. Nu is Driemond onderdeel van stadsdeel Zuid-Oost.

De gemeente Weesp licht toe: Driemond heeft een sterke binding met Weesp. De kleinschaligheid en het landelijke en groene karakter en de fysieke nabijheid van Weesp en Driemond maken dat onderdeel worden van stadsgebied van Weesp logischer is dan onderdeel blijven van het stedelijke en grootschalige Zuid-Oost. Een door de Dorpsraad uitgevoerde peiling onder huishoudens in Driemond over aansluiting bij Weesp in maart 2020 resulteerde in 84% voor en 16% tegen aansluiting. De Dorpsraad Driemond heeft het mandaat van de bewoners van Driemond gekregen om de gesprekken te voeren over de aansluiting bij het nieuw te vormen stadsgebied met Weesp.

Eerste kamer
De herindeling van Weesp en Amsterdam wordt officieel wanneer de Eerste Kamer het wetsvoorstel voor deze herindeling aanneemt. De Eerste Kamer neemt deze beslissing naar verwachting in mei of juni. Daarna wordt bepaald hoe Weesp en Driemond samen als stadsgebied onderdeel uit gaan maken van de gemeente Amsterdam.

Bestuurscommissie
De gemeente Amsterdam bereidt de nieuwe indeling voor. Wanneer de gemeenteraad van Amsterdam instemt met de nieuwe indeling wordt het stadsgebied Weesp en Driemond ingericht. Weesp en Amsterdam fuseren na de gemeenteraadsverkiezingen op 24 maart 2022. Stadsgebied Weesp en Driemond krijgt dan een bestuurlijke commissie waar inwoners van Weesp en Driemond zich verkiesbaar voor kunnen stellen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant