Afbeelding

Wethouder gaat toch praten over crematorium

Politiek

WEESP - Wethouder Peter Eijking gaat praten met uitvaartondernemer Charles Benschop van Myosotis over zijn plan voor een kleinschalig crematorium. Daarmee wordt er onverwachts toch weer nagedacht over een crematorium in Weesp.

De raadscommissie voelde de wethouder dinsdagavond aan de tand over het recente onderzoek naar een crematorium. Uit het onderzoek bleek dat er geen vraag vanuit de markt is en daarop besloot het college het geplande vervolgonderzoek naar een locatie niet uit te laten voeren

Verzoek
Uitvaartondernemer Charles Benschop vertelde kort daarna aan het WeesperNieuws dat hij wel degelijk ruimte zag voor een crematorium. Een kleinschalige, al dan niet in combinatie met de faciliteiten op de huidige begraafplaats Carspelhof. Hij herhaalde dit verzoek dinsdag aan de raad. Wethouder Eijking beloofde hierna het gesprek met Benschop aan te gaan en te kijken of zijn plan kans van slagen heeft.

Meerderheid
In de raad is nog steeds een ruime meerderheid voor de komst van een crematorium. Alleen de plek ligt gevoelig: de eerder voorgestelde locatie aan de Utrechtseweg stuit op weerstand in de buurt. Zowel ondernemer Benschop en wethouder Eijking wil mogelijk ook kijken naar andere locaties. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant