Entree van begraafplaats Carspelhof aan de Utrechtseweg
Entree van begraafplaats Carspelhof aan de Utrechtseweg

Uitvaartondernemer: 'Ik zie wel kansen voor een crematorium'

Politiek

WEESP - Charles Benschop van uitvaartonderneming Myosotis is verbaasd dat de gemeente een streep zet door verder onderzoek naar een crematorium in Weesp omdat er onvoldoende draagvlak in de markt zou zijn. "Er is nog nooit met mij om tafel gezeten."

Het college van B en W besloot onlangs om verder geen onderzoek meer naar een crematorium in te stellen. Uit eerste onderzoek zou blijken dat er te weinig vraag vanuit de markt is. Uitvaartondernemer Benschop reageert vol verbazing. In samenwerking met uivaartorganisatie DELA lanceerde hij in 2011 een plan voor een crematorium. Dat plan werd door de gemeenteraad afgeschoten. 

Nu volgde een nieuw onderzoek. "Met mij is nooit om tafel gezeten. Zo'n onderzoek wordt door een extern bureau uitgevoerd en ik hoor er niks over", zo stelt Benschop. "Ik zie wel degelijk ruimte voor een crematorium. Al dan niet in combinatie met de huidige faciliteiten op Carspelhof."

Meer aankleding
De marktvraag naar een crematorium is ook niet uit te drukken in aantal crematies per jaar, aldus Benschop. "Natuurlijk verandert er in de regio veel met mogelijke crematoria in Hilversum en Laren, maar aan de andere kant zie je dat er veel vraag is naar uitvaarten die langer duren dan vroeger met meer aankleding eromheen. Ik zie zeker kansen in een crematorium waar extra aandacht is voor horeca, extra zalen enzovoort. Het is ouderwets om af te reken in aantal crematies per jaar."

Benschop weet nog niet wat hij met het schrappen van het crematoriumplan moet. Hij kijkt intern naar de mogelijkheden. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant