Afbeelding
Foto: Pixabay
Amsterdam

D66 geeft voorzet voor transparantie en participatie fusieproces

Politiek

WEESP - Om de ambtelijke fusie met Amsterdam zo transparant en zorgvuldig mogelijk aan te pakken, pleit D66 Weesp voor het instellen van een vierde raadscommissie: de commissie Transitie. Inwoners van Weesp moeten nauw betrokken blijven bij het proces.

Een dergelijke commissie, naast de commissies Algemene Zaken (AZ), Stedelijke ontwikkeling en beheer (SOB) en Welzijn (WZ), is voor burgers openbaar toegankelijk en wordt live gestreamd, zo stelt de fractie van D66 Weesp voor op haar website.

In een commissie is volgens D66 meer ruimte voor het geven van informatie door experts en het uitwisselen van gedachten en opvattingen dan in een vergadering van de gemeenteraad.

Ervaring Amsterdam
"We hebben nog meer ideeën om inwoners van Weesp te betrekken bij de komende stappen en zullen deze aanreiken. Zo is in Amsterdam veel ervaring met verschillende participatie-instrumenten, offline en online, en hopelijk kunnen we daar gebruik van maken", schrijven de nieuwe fractieleden Léon de Lange en Saskia ter Kuile. Zij zullen deze voorzet doen tijdens de coalitieonderhandelingen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant