Afbeelding
Foto: Kim Marquardt

‘De hectiek op de IC valt niet te omschrijven’

Mensen Zaterdagportret

Hoe is het om al bijna twee jaar aan de frontlinie van de coronapandemie te staan? Weesper Steven Winkel kan deze vraag als IC-verpleegkundige als geen ander beantwoorden. Hij vertelt over deze hectische periode waarin hij veel dramatische, maar soms ook hartverwarmende momenten meemaakte.

Dit is niet het eerste interview dat Steven Winkel geeft aan WeesperNieuws Extra. In maart 2020 verschijnen Steven en zijn vriendin Nickey Mientjes als duo in een zaterdagportret. De coronapandemie is dan net begonnen en als IC-verpleegkundige en verpleegkundige op de spoedeisende hulp staan Steven en Nickey pontificaal in de frontlinie van de coronazorg. Een maand later, in april 2020 praat Steven de lezers van WeesperNieuws Extra bij over de situatie op de intensive care.

Inmiddels zijn we bijna twee jaar verder en beheerst corona nog steeds ons dagelijks leven. Hoe is het nu op de IC? Hoe heeft Steven de afgelopen twee jaar ervaren? En vooral: hoe is het nu met Steven? We appten de IC-verpleegkundige met deze vragen en die nodigde Wees..