Tijn Lammen wordt in het zonnetje gezet door de voorzitter van FC Weesp Rutger ter Hoeven.
Tijn Lammen wordt in het zonnetje gezet door de voorzitter van FC Weesp Rutger ter Hoeven. Foto: WeesperNieuws

Tijn Lammen 80 jaar lid van FC Weesp/ADE

Sport

WEESP – Tijn Lammen werd op vier augustus afgelopen 90 jaar en daarvan is hij 80 jaar lid van FC Weesp en van een van de voorgangers, ADE. Hiervoor werd de trotse jubilaris vandaag gehuldigd bij FC Weesp.

Uniek zal het niet zijn dat iemand 80 jaar lid is van een vereniging, maar je zult ze wel met een lampje moeten zoeken; mensen voor wie zolang clubtrouw de gewoonste zaak van de wereld is. Tijn Lammen is zo iemand. Totdat het eerste team van FC Weesp op zaterdag ging spelen, kwam hij nog regelmatig op de club waar hij heel wat voetsporen heeft liggen.

De nog steeds kranige Tijn werd lid van ADE toen hij tien jaar oud was. Vanzelfsprekend was dat niet, want Tijns vader was vicevoorzitter van Rapiditas dus om zich bij de ‘blauw-witten’ aan te sluiten had meer voor de hand gelegen. Maar Tijns vriendjes zaten allemaal op ADE, dat in het shirt van Ajax speelde, en Tijn was niet te vermurwen: het moest en zou ADE worden.
Tijn werd er doelman, haalde - getalenteerd als hij was - het eerste elftal en raakte zowat vergroeid met ADE. Hij was er namelijk niet alleen speler, maar ook vrijwilliger, bestuurslid en tot op de dag van vandaag wordt er bij hem contributie geïnd.

De andere jubilarissen bij FC Weesp zijn: 65 jaar lid - Karel van Gemert, 60 jaar lid - Cor Hylkema, 55 jaar - Gerard Maters en Evert van den Noord, 50 jaar -Michel van Gemert, 45 jaar - Cees van Vliet, 40 jaar - Bert van Arnhem, 35 jaar - Bas Scholte en Sasja Fransen en 25 jaar - Rick Stol, Jasper Spanjerberg en Ronald Pluym.


Jubilaris Tijn Lammen is er trots op dat hij al zo lang lid is van FC Weesp en van ADE, een van de fusieclubs van FC Weesp. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant