Afbeelding
Foto: gemeente Amsterdam

Werkzaamheden gasleiding en elektriciteitsnetwerk bij Fortbrug

Vervoer & Verkeer

WEESP - De Fortbrug wordt vervangen omdat deze in slechte staat is. In voorbereiding hierop voert Liander werkzaamheden uit aan de gasleiding en het elektriciteitsnetwerk. 

Liander vervangt de gasleiding in de Ossenmarkt en naast de ‘s Gravelandseweg door een nieuwe gasleiding. Hierna wordt de gasleiding bij de Fortbrug verwijderd. De bewoners aan de ’s Gravelandseweg hebben een dag geen gas als de nieuwe verbinding wordt gemaakt. Deze bewoners ontvangen drie tot vijf dagen van tevoren van de aannemer een onderbrekingsbrief. 

Liander maakt aanpassingen aan het elektriciteitsnetwerk en de oude elektriciteitskabels op de Ossenmarkt en op de ‘s Gravelandseweg. Deze aanpassingen zijn nodig, omdat de elektrische verbinding bij de Fortbrug wordt verbroken om de huidige brug te kunnen slopen. Om deze werkzaamheden uit te voeren onderbreken we de elektriciteit een deel van de dag. De bewoners ontvangen 3 tot 5 dagen van tevoren van de aannemer een onderbrekingsbrief.

Wanneer

Liander werkt van maandag 19 februari tot en met eind maart.

  • Van maandag 19 februari tot donderdag 1 maart vervangen gasleiding op de Ossenmarkt.
  • Van donderdag 1 maart tot donderdag 21 maart vervangen gasleiding naast de ’s Gravelandseweg.
  • Op donderdag 21 en vrijdag 22 maart verwijderen gasleiding bij de Fortbrug.

Elektriciteitskabels

  • Van maandag 19 februari tot en met vrijdag 23 februari vervangen de elektriciteitskabels naast de ’s Gravenlandseweg.
  • Van maandag 4 maart tot en met donderdag 14 maart vervangen elektriciteitskabels op de Ossenmarkt.

Liander zorgt ervoor dat het verkeer zo min mogelijk last heeft van de werkzaamheden aan de gasleidingen en elektriciteitskabels. De weg wordt niet afgesloten. De noodbrug naast de Fortbrug blijft open.

Nieuwe Fortbrug 

De Fortbrug is sinds de zomer van 2022 afgesloten. De wapening in de brug is aangetast, waardoor de constructie van de brug niet sterk genoeg is. Als de voorbereiding volgens planning loopt, start in mei 2024 de vernieuwing van de Fortbrug. Omwonenden ontvangen een brief, zodra de werkzaamheden starten.

Meer informatie 

Heb je vragen over de werkzaamheden? Mail dan voor het vervangen van de gasleiding met Oscar Overdijk via het mailadres oscar.overdijk@alliander.com en voor het vervangen van de elektriciteitskabels met Floris Bakker via floris.bakker@alliander.com.

Heb je vragen of wil je meer informatie ontvangen over het onderhoud aan de Fortbrug? Neem dan contact op met de projectleider, Hassan Maher op 06 20 24 96 56 of per mail via h.elarif@amsterdam.nl.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant