Kinderpopster Dirk Scheele speelt in City of Wesopa
Kinderpopster Dirk Scheele speelt in City of Wesopa Foto: Aangeleverd

Dirk Scheele staat in City of Wesopa met ‘In Holland staat een huis’

Kunst & cultuur

WEESP - Kinderpopster Dirk Scheele staat met zijn vrolijke popconcert ‘In Holland staat een Huis’ in City of Wesopa.

Scheele speelt de allerleukste Oudhollandse liedjes voor jong (2+) en oud, maar dan natuurlijk helemaal op z’n Dirks. Hij steekt grote oudhollandse hits als ’Ik zag twee beren’, ‘Op een Klein stationnetje’ en ‘Helikopter’ in een heel nieuw jasje. Wat dacht je van ‘Hoofd, schouders, knie en teen’ in een swingende funk en skaversie en ‘In de maneschijn’ in een fluisterversie? Met ieder liedje gebeurt wel iets leuks en verrassends. Zeker als ‘Ik heb een tante in Marokko’ uitmondt in een medley van een paar kinderliedjes uit andere culturen gezongen in het Nederlands.

Als klap op de vuurpijl daagt Scheele het publiek uit om samen met hem ter plekke een ‘nieuwhollands’ liedje te maken! Maar natuurlijk zullen een aantal van zijn eigen kinderhits ook niet ontbreken.

Dirk Scheele

Scheele is al jarenlang een gevestigde muzikant in de kindermuziek en schrijft en speelt al meer dan 25 jaar zijn eigen kinderliedjes. Hij begon zijn muzikale carrière als muziektherapeut voor kinderen met een beperking. De liedjes sloegen aan, ook buiten zijn werk. Scheele is populair onder de jonge doelgroep van 2-7 jaar. Kinderen kennen hem uit het theater en van Nickelodeon en YouTube. Onlangs heeft Scheele voor zijn werk een koninklijke onderscheiding en de allereerste Buma Kindermuziekprijs in ontvangst mogen nemen.

Op zondag 24 september om 11.00 uur in City of Wesopa. Kaartjes zijn verkrijgbaar via de website 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant