Afbeelding

Waar let je op bij het uitzoeken van een nieuw toilet?

Advertorial

Het kiezen van een nieuw toilet is niet eenvoudig, er zijn namelijk zo veel verschillende keuzemogelijkheden in stijlen, functies en ontwerpen. Het kan een flinke taak zijn. Om je op weg te helpen en je te helpen de juiste beslissing te nemen, hebben we enkele essentiële overwegingen op een rijtje gezet. Dit zijn zaken die je in gedachten kunt houden bij het uitzoeken van een nieuw toilet. 

Tip: ga je voor een volledig nieuw toilet? Dan is het kiezen voor een milieu vriendelijk toilet best een goed idee! Omdat dit niet alleen goed is voor het milieu maar ook voor je portemonnee, de aanschaf kan aan de prijzige kant zijn, maar dat compenseert op de lange termijn absoluut. 

Kijk naar toiletten met een laag waterverbruik, duurzaam geproduceerde materialen en energiebesparende functies. Op deze manier lever je een bijdrage aan een duurzame toekomst, ook niet onbelangrijk: zo verklein je jouw ecologische voetafdruk voor een groene wereld.

Bij het kiezen van een toilet is de beschikbare ruimte in je badkamer van groot belang

Wat moet je doen bij stap 1? Zorg je ervoor dat je de afmetingen van de ruimte meet en rekening houdt met de afstand tot muren, meubels en andere voorzieningen. Als je weinig ruimte hebt, kun je gaan voor een compact wc model of zelfs overwegen om een wandcloset te installeren. Hierdoor blijft de vloer vrij en wordt schoonmaken eenvoudiger.

Stap 2: het is zo dat het toilet goed moet passen bij de algehele stijl en vormgeving van je badkamer én je woning. Er zijn diverse stijlen beschikbaar, zoals traditioneel, modern of minimalistisch. Kies een toilet dat goed overeenkomt met de rest van je badkamerinrichting en aansluit bij jouw persoonlijke smaak. 

Functionaliteit en waterbesparing

Bij het maken van je keuze moet je goed nadenken over de functionaliteit van het toilet. Zoals we eerder al vermelden: kies bijvoorbeeld voor een toilet met waterbesparende functies, zoals het zogenaamde en populaire dual-flush systeem dat minder water verbruikt bij het doorspoelen. 

Besparen op de waterrekening doe je zo!

Niet alleen bij een toilet, maar ook bij het installeren van bijvoorbeeld een waterontharder om van hard naar zacht water te gaan, dien je ook rekening te houden met de juiste aansluitingen en compatibiliteit met de bestaande waterleidingen. Zorg ervoor dat de installatie wordt uitgevoerd door een professional zoals een loodgieter of installateur, om veiligheid en goede werking te garanderen. Het wordt ook aanbevolen om periodiek onderhoud te laten uitvoeren om de optimale werking en duurzaamheid van het apparaat te behouden.

Comfort en gebruikersgemak én de prijs van het toilet bepalen

Stap 3: het comfort en gebruikersgemak van een toilet zijn essentieel voor een prettige ervaring. Voor een ontspannen verbouwing denk je aan de hoogte van het toilet en kies een model dat geschikt is voor de lengte en fysieke behoeften van de gebruikers. Daarnaast zijn er toiletten met extra functies, zoals een ingebouwde bidetfunctie of verwarmde toiletbrillen, die extra comfort en gemak bieden.

De prijs van een toilet kan sterk variëren afhankelijk van het merk, de stijl en de functies. Stel voordat je gaat winkelen een budget vast en zoek naar een toilet dat een goede balans biedt tussen prijs en kwaliteit.

Controleer áltijd wat voor garantie er wordt geboden 

Kies daarnaast ook voor een toilet dat eenvoudig te onderhouden en schoon te maken is, bijvoorbeeld met gladde oppervlakken en een ontwerp dat ervoor zorgt dat vuil en bacteriën zich niet kunnen ophopen. Let ook op de beschikbaarheid van reserveonderdelen en de reputatie van de fabrikant wat betreft klantenservice en ondersteuning.

Door rekening te houden met al deze factoren kun je een weloverwogen beslissing nemen bij het kiezen van het perfecte toilet voor jouw badkamer! 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant