Afbeelding

Gebitsrenovatie? Lees dit eerst!

Advertorial

Ben jij stiekem best een beetje onzeker over je gebit? Dan ben je niet de enige. Een stralende lach is namelijk niet voor iedereen geheel vanzelfsprekend. Gelukkig is er tegenwoordig veel mogelijk op het gebied van gebitsrenovatie. Je denkt waarschijnlijk als eerste aan een beugel, maar andere cosmetische procedures zoals gebitsprotheses voor je gebit bestaan ook. Ben je benieuwd? Lees dan gauw verder, want hieronder delen we alles wat je wilt weten en wat je te wachten staat!

Alternatief voor een kunstgebit

Mis je een aantal tanden, maar wil je geen kunstgebit? Dan is een All on four de ideale oplossing. Deze methode zorgt voor een vast gebit, dus je hoeft je kunsttanden niet vast te klikken in je mond. In plaats daarvan worden de kunsttanden aan vier implantaten aan de boven- én onderkaak (acht implantaten in totaal dus) permanent bevestigd. Je gehemelte is vrij, dus je kunt gewoon eten en drinken zoals je dat altijd gewend bent of was met je eigen gebit. Daarnaast kun je écht weer vol zelfvertrouwen lachen, want je tanden zitten muurvast in je gebit en je zult geen last meer hebben van ingevallen wangen.

Wat houdt de all on four procedure in?

Zoals eerder gezegd, worden er implantaten in je kaken bevestigd en hier komt de gebitsprothese op te zitten. De kaakchirurg van Toptanden zet de achterste twee implantaten doorgaans op een hoek van 45 graden in je kaak. Dit slimme ontwerp zorgt voor extra stabiliteit, waardoor de implantaten stevig verankerd blijven. Wat nog beter is, is dat deze positionering in veel gevallen de noodzaak voor een sinuslift of botopbouw wegneemt. Hierdoor wordt niet alleen het implantatieproces vereenvoudigd, maar ook het herstel versneld, wat resulteert in een efficiëntere en comfortabelere ervaring voor patiënten.

Kan iedereen deze cosmetische gebits procedure ondergaan?

Voor de onderkaak is deze methode met vier implantaten altijd geschikt, maar bij de bovenkaak is dat niet altijd het geval. Het bot in de bovenkaak is vaak wat brozer, wat de stabiliteit kan beïnvloeden. Om ervoor te zorgen dat je optimaal kunt blijven kauwen en een stevige basis hebt, zijn vier implantaten in sommige gevallen dus niet voldoende. Tijdens een gratis adviesgesprek kan een ervaren kaakchirurg beoordelen of het verstandig is om in plaats van vier, zes implantaten in je bovenkaak te plaatsen. Deze aanpassing kan de duurzaamheid van je gebitsprothese aanzienlijk verbeteren.

Hoe zit het met de nazorg?

De kaakchirurg geeft je een aantal tips mee over hoe je het best met je gebit om kunt gaan om het herstelproces te versnellen. Het duurt een paar maanden voordat de implantaten aan je kaken zijn vastgegroeid. In deze periode zal een tandtechnicus jouw gebitsprothese geheel op maat maken. In de tussentijd krijg je natuurlijk een tijdelijke prothese, zodat je gewoon verder met je leven kunt en alvast kunt wennen. Qua nazorg moet je voornamelijk rustig aan doen in de eerste vier maanden na de behandeling. Zo kun je in die eerste paar maanden je kaken niet al te zwaar belasten. Eet dus geen hard voedsel zoals stokbrood. Daarnaast is mondhygiëne ook erg belangrijk om ontstekingen in je gebit te voorkomen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant