Afbeelding

Hoe geef je je spirituele ontwikkeling een boost?

Advertorial

Spiritualiteit staat voor alles wat met de geest te maken heeft. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je levenshouding en gevoelswereld. Als je met je spirituele ontwikkeling aan de slag gaat, probeer je onder andere de manier waarop jij dingen ervaart en beleeft onder de loep te nemen. Je probeert (opnieuw) in contact te komen met jezelf en te ontdekken wie jij bent en wat jij wilt.

Voor veel mensen is spiritualiteit een manier om positiever in het leven te staan, te leren omgaan met tegenslagen en gebeurtenissen uit het verleden te verwerken. Spiritualiteit is absoluut niet zweverig en kent verschillende aspecten. Je kunt je dus precies richten op de onderdelen die jou aanspreken. Wil jij je spirituele ontwikkeling graag een boost geven? Hieronder vind je vier handige tips!

1. Volg een spirituele opleiding

Hoewel spiritualiteit in jezelf zit, kan het volgen van spirituele opleidingen je goed helpen als je je verder wilt ontwikkelen. Volg een opleiding die aansluit bij jouw interesses en behoeftes. Leer meer over een bepaald onderwerp (zoals aura’s en kleuren) of ontdek hoe jij andere mensen kunt helpen. Volg bijvoorbeeld een workshop healing of mediumschap. Creatieve workshops (zoals encaustic art) zijn ideaal als jij door middel van een creatieve bezigheid tot jezelf wilt leren komen.

2. Ga naar een lezing

Een lezing bij een medium, bijvoorbeeld bij medium Amsterdam, is een laagdrempelige manier om meer te leren over bepaalde thema’s. Ontdek bijvoorbeeld wat een medium precies doet, wat de spirituele wereld is en hoe je dichter bij je gevoel komt. Het leuke aan een lezing is dat je direct de sfeer kunt voelen bij een medium én in contact komt met andere mensen die zich bezighouden met hun spirituele ontwikkeling. Neem de tijd om in de pauze of na de lezing met elkaar te praten. Laat je inspireren, wissel tips uit en misschien bouw je wel een bijzondere vriendschap op.

3. Mediteren

Mediteren is iets wat je kunt leren. Door minimaal vijf minuten per dag te mediteren (uiteraard mag dit meer zijn) leer je om je gedachtes op een rijtje te zetten. Kom tot rust, ontdek wat je écht voelt en bedenk waar je dankbaar voor bent. Combineer het mediteren eventueel met yoga-oefeningen of ademhalingsoefeningen. Zoek een plek en moment uit waar jij je fijn bij voelt. Dit kan bijvoorbeeld ´s ochtends vroeg in de tuin zijn of ´s avonds voordat je gaat slapen. Er zijn tevens diverse podcasts te vinden die je kunnen helpen tijdens het mediteren.

4. Neem tijd voor jezelf

Tot slot is het heel belangrijk om voldoende tijd voor jezelf te nemen. Heb je hier moeite mee? Plan de me-time dan letterlijk in, in je agenda. Tijdens de me-time hoeft niks, maar mag alles. Doe iets waar jij blij en rustig van wordt. Denk hierbij aan het lezen van een (spiritueel) boek, in bad gaan of een wandeling maken door een natuurgebied. Ook het dagelijks opschrijven van je gedachten kan je helpen om beter in je vel te komen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant