Weesp scoort slecht op het gebied van alcohol in het verkeer
Weesp scoort slecht op het gebied van alcohol in het verkeer

Misdaadmeter: Weesp stuk veiliger

Algemeen

Weesp is vorig jaar minder crimineel geworden volgens de nieuwste Misdaadmeter van het Algemeen Dagblad. De gemeente staat dit jaar op de 51ste plaats, vorig jaar stond Weesp nog op plaats 27. De lijst telt 418 gemeenten.  De Misdaadmeter is een overzicht van de criminaliteit in Nederland, te zien op soort delict en tot op wijkniveau; en gebaseerd op officiële politiecijfers.

In Weesp reden in 2010 wel veel mensen in hun auto met een slokje teveel op. Gemiddeld worden er in Nederland ruim 25 alcoholovertredingen per 10.000 inwoners gemeten; in Weesp waren dat er ruim 43. Ook het aantal auto-inbraken lag boven het landelijk gemiddelde. In Weesp werden er per 10.000 inwoners ruim 81 delicten gemeten, landelijk zijn dat er ruim 56. Het aantal overvallen in Weesp lag vier keer hoger dan het landelijk gemiddelde.

Weesp scoort goed op het gebied winkeldiefstal, gemiddeld 5 incidenten per 10.000. Landelijk zijn dat er gemiddeld ruim 23. Ook is er volgens de Misdaadmeter weinig drugshandel. Weesp scoort daar een ruime 2 tegenover 8 delicten gemiddeld. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant