Afbeelding

Ajax helpt FC Weesp met opleiden talentjes

Algemeen

Jonge voetbaltalenten van FC Weesp hebben vanaf komend voetbaljaar een grotere kans om geselecteerd te worden door Ajax. De Weesper tweedeklasser wordt een HETT-club en gaat daardoor meer samenwerken met de landskampioen. "Jonge talenten worden straks beter klaargestoomd en Ajax helpt FC Weesp met het ontwikkelen van talent. Daar mogen we trots op zijn", laat FC Weesp-voorzitter Peter de Keyzer weten. 

Als HETT-club (een verzamelwoord voor hoofdklasse-, eersteklasse-, tweedeklasse- en topklasseclubs) gaan Ajax en FC Weesp een jeugdvoetbal naar een hoger plan tillen en worden talenten van FC Weesp op de voet gevolgd. Daar moet zowel de profclub als de Weesper amateurclub van profiteren. De landskampioen deelt vooral kennis en kunde met FC Weesp. Zo houdt Ajax straks voetbalclinics op de velden van FC Weesp en helpt de Amsterdamse club de Weespers op meerdere vlakken, zowel met voetbal- als randzaken. "Voor FC Weesp mag het een eer genoemd worden dat we een HETT-club mogen worden", legt De Keyzer uit. "Ajax werkt alleen samen met clubs met een goede jeugdopleiding en een sterke organisatie. Dat een grote club als Ajax daar ook FC Weesp onder schaart is een compliment voor onze club." 

De contracten met Ajax worden na de zomerstop ondertekend, waardoor FC Weesp toetreedt tot een select gezelschap van andere amateurclubs. Ook AFC, DCG, DWV en SV Diemen werken als HETT-club samen met Ajax. De landskampioen scoutte onder andere Ryan Babel als jeugdspeler van SV Diemen. Voor de totstandkoming van FC Weesp was Rapiditas ook een HETT-club.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant