Op de locatie ten noorden van het Blijwaterpad moeten 80 tot 100 huizen komen.
Op de locatie ten noorden van het Blijwaterpad moeten 80 tot 100 huizen komen.

'Aetsveld II moet punt zetten achter jarenlange kwestie'

Algemeen Dossier: Aetsveldsepolder

WEESP – Met het bebouwen van de Aetsveldsepolder, wijk Aetsveld II, wil het college van Weesp na jaren een punt zetten achter het gerommel rondom de Groene Punt, het Aquamarin en Parlando.

De huidige coalitie van VVD, CDA en D66 is bezig om alle langslepende dossiers af te ronden. Eerder werd zo al de carillonkwestie beslist, de Brede School opgestart en de parkeernota afgestoft. Het groen houden van de Punt is de volgende kwestie die afgerond moet worden. “Uiteindelijk is daar na onderhandelingen met het Bouwfonds, de nieuwe wijk Aetsveld II uitgekomen”, aldus wethouder Van der Hoeven.

Ontwikkelaar Bouwfonds wil graag gecompenseerd worden voor de misgelopen inkomsten uit het project Aquamarin, in de jaren ’90. Een tweede fase van die wijk ging nooit door. De Groene Punt en het project Parlando, aan het Dichtershof, werden jaren geleden aangeboden aan de ontwikkelaar als compensatie. Parlando is intussen opgeleverd, maar bouwen op de Punt bleef een hekel punt.

Het bouwen in de Aetsveldsepolder ligt ook erg gevoelig in Weesp. Toch lijkt de gemeenteraad wel oren te hebben naar het plan. De provincie liet vorige week weten het plan echter niet te zien zitten

Afbeelding
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant