Afbeelding
Brekend

KAMER VERWERPT FUSIE WEESP

Algemeen Dossier: Gemeentefusie

WEESP - De Tweede Kamer heeft zojuist het wetsvoorstel voor de fusie verworpen. De herindeling kreeg onvoldoende steun in de Kamer.

Het wetsvoorstel is met 77 stemmen tegen en 67 voor verworpen. Daarmee is deze fusie van de baan.

[update 15.45] In een eerste reactie laat de gemeente Bussum weten "blij te zijn, vooral omdat er nu eindelijk duidelijkheid is." Bussum was altijd tegen de herindeling. 

[update 15.47] Burgemeester Joyce Sylvester van Naarden: "Ontzettend jammer dat het voorstel na al die jaren is afgestemd. De afzonderlijke gemeenten moeten nu alleen verder." Ze hoopt dat er in de regio een gezamenlijke agenda kan worden opgesteld voor grote ontwikkelingen. 

[update 16.05] Weesper wethouder Christian Zierleyn is teleurgesteld over het besluit, maar volgens hem is het wel goed dat er nu duidelijkheid is. "Het geeft ook kansen. We kunnen nu de dossiers oppakken die vanwege de fusie zijn blijven liggen, zoals personeelsbeleid. "

[update 16.15] Vanuit Muiden reageert wethouder Rob Meerhof verbijsterd. "Het ergste waar we vandaag rekening mee hielden was uitstel. Dit hadden we niet verwacht. Het college komt straks nog bij elkaar. We gaan samenwerken met de buurgemeenten. "

[Update 16.20] Burgemeester Bart Horseling van Weesp reageert zeer teleurgesteld. "Dit is brevet van onvermogen voor de minister. De problemen in de regio oplossen met samenwerking, zoals Bussum dat wil, zie ik niet zitten." Hij laat het nieuws even bezinken en gaat dan kijken naar de mogelijkheden voor samenwerking. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant