Max van Dorth van GroenLinks
Max van Dorth van GroenLinks

Plan Van Dorth: 'Alleen beheer archief naar Breukelen'

Algemeen

WEESP - Het gemeentearchief administratief in Breukelen onderbrengen, maar de fysieke archiefstukken in Weesp houden. Dat is volgens Max van Dorth dé oplossing voor de commotie die is ontstaan nadat bekend werd dat het hele archief naar Breukelen moet

Van Dorth maakte zijn plan woensdagavond op Radio Weesp bekend. Hij heeft lang overlegd met Cees Pfeiffer van de Historische Kring Weesp, die zich dinsdag fel tegen de verhuizing van het archief keerde. 

In het kort stelt Van Dorth voor om het beheer van het archief naar Breukelen te verhuizen, maar de stukken in Weesp te houden. De Weesper ambtenaar die in Breukelen zou moeten gaan werken, blijft voor enkele dagen in Weesp. Bezoekers en vrijwilligers van het archief kunnen op die dagen gewoon in Weesp terecht. Het archief wordt steeds in kleine stukjes aan Breukelen ´geleend´ voor digitalisering. 

Van Dorth is raadslid voor GroenLinks. Hij bedacht het plan omdat hij de afgelopen dagen is bestookt met vragen over de verhuizing van het archief. Hij gaat het plan donderdagavond in de raadsvergadering bespreken. Hij hoopt dan de steun te krijgen van de meerderheid van de raad. 

Luister hier naar het hele radio-interview met Max van Dorth (vanaf 09.20).

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant