Afbeelding

Zaterdagelftal FC Weesp gepromoveerd

Algemeen

WEESP - FC Weesp keert na een jaar terug naar de derde klasse. De Weespers wonnen zaterdag het play-offduel tegen De Zouaven: 5-3. Na afloop van de wedstrijd barstte het feest los.

FC Weesp moest hard knokken voor de zege. De Zouaven speelden erg sterk en zetten FC Weesp al snel vast. De Weespers, gegrepen door de zenuwen, maakten veel fouten en kwamen dan ook op achterstand. Het duurde lang voordat de ploeg dat recht kon trekken. Voor rust leek Sasja Fransen eerst een achterstand te kunnen repareren, maar De Zouaven sloeg meteen weer terug.

Na rust leek FC Weesp meer aan voetballen toe te komen, maar werd de achterstand wel vergroot. Nadat Dirk Jan Aalst en Suyleman Akkan de schade konden repareren leek De Zouaven gebroken. Nog een goal van Akkan en een goal van Lesley Las van Bennekom zorgden voor de zwaarbevochten zege voor FC Weesp.

Hart
"Deze dag was slecht voor het hart", concludeerde Raymond van der Kort na afloop. "We hebben echt hard moeten knokken, maar het resultaat telt. Het was al met al een erg goed jaar."

Afbeelding
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant