Robert Hagen plakt een sticker op zijn truck aan de hand waarvan instanties kunnen zien welke vracht hij rijdt richting de grens.
Robert Hagen plakt een sticker op zijn truck aan de hand waarvan instanties kunnen zien welke vracht hij rijdt richting de grens.

Op weg met hulpgoederen naar Oekraïense grens

Algemeen

WEESP Vanmiddag is Robert Hagen van de Hagen Groep samen met chauffeur Melvin Kok in de vrachtwagen gestapt om hulpgoederen naar de grens van Polen en Oekraïne te brengen. Hij doet dit namens de Humanitarian Resources International Foundation (HRIF), dat gevestigd is aan de Rijnkade in Weesp.

Hagen is niet de eerste die namens HRIF hulpgoederen gaat leveren en zeker (helaas) ook niet de laatste. De ene vrachtwagen is nog niet weggereden of de andere wordt alweer volgeladen om oostwaarts te gaan.
Hagen volgt het nieuws over de oorlog in Oekraïne nauwlettend en vond het tijd worden om in actie te komen. “Ik kan bij het aanzien van zoveel leed niet stil blijven zitten”, zegt hij. In het radarwerk van de HRIF is ook Wim Bos senior van het gelijknamige transportbedrijf een belangrijke radar. Bos coördineert veel zaken.
Bij de HRIF is het momenteel een komen en gaan van vrachtwagens. De HRIF concentreert zich voornamelijk op nieuwe artikelen en is blij verrast dat heel veel bedrijven artikelen doneren. Maar ook particulieren komen spontaan met spullen aanzetten. In de vrachtwagen waarmee Hagen vandaag op pad is gegaan zitten onder andere groenteconserven en speelgoed.

Melvin Kok en Robert Hagen gaan richting Oekraine.

Wim Bos wenst Robert Hagen veel succes.

De truck is op weg.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant