Afbeelding

Wim Bos rijdt met truck vol hulpgoederen naar Roemenië

Cultureel

WEESP - Nog net wat meer dan een week en dan vertrekt er weer een truck vol hulpgoederen van Wim Bos Transport naar het Roemeense Gherla.  

Zo'n vrachtwagen met hulpgoederen vertrekt wel vaker van Weesp naar de Roemeense plaats, zo'n twee keer per jaar. De hulpgoederen worden verzameld door de Stichting Humanitarian Resources International Foundation (HRIF), dat aan de Rijnkade gevestigd is. 

Deze keer brengt de vrachtwagen spullen naar kinderkampen, maar ook naar projecten rond ouderen, Roma's en gedetineerden. Het is allemaal heel hard nodig. Roemenië is namelijk weliswaar onderdeel van de Europese Unie, maar is een van de armste landen. Vooral veel ouderen in Roemenië hebben het zwaar. Zij leven vaak ver onder de armoedegrens en hulp is er weinig tot niet. "Je weet niet wat je daar ziet", zegt Wim Bos sr., ook deze keer een van de chauffeurs. "Het is de EU, maar daar wonen mensen in lemen hutjes en ze hebben echt helemaal niets. Elke keer dat ik daar ben, besef ik hoe waanzinnig goed wij het hier hebben en realiseer ik me dat ik daar moet helpen. In de Bijbel staat dat de mens er is om de naakten te kleden en hongerigen te voeden en dat is wat hier gebeurt."

De goederen worden in Roemenië verzameld en vervolgens verdeeld door een plaatselijke stichting. Deze stichting heeft (eigenlijk altijd) geld nodig en daarvoor is Wim Bos Transport een crowdfunding begonnen. Meer info en geld doneren via www.pifworld.com/nl (even zoeken op Wim Bos).

Lees op WeesperNieuws Extra: Wim Bos rijdt met truck vol hulpgoederen naar Roemenië

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant