Afbeelding
©Kyra van Ineveld

Weesp Wijkt Uit blokkenschema bekend: ‘Alles loopt op rolletjes!’

Algemeen

WEESP - Volgende week is het al zo ver. We mogen twee keer stemmen, voor de gemeenteraad van Amsterdam en de bestuurscommissie Weesp en Driemond. Maar daarnaast gaat ook de Weesper Week van start. Zondag 20 maart is Weesp Wijkt Uit. Het belooft een groot evenement te worden onder de slogan: ‘Een ontdekking, een ontmoeting, een ode aan de stad.’

“Alles loopt op rolletjes!” Laten de Kwartiermakers van Weesp Wijkt Uit weten. Inmiddels hebben ze een blokkenschema gepubliceerd waarop heel duidelijk te zien is waar je wanneer iets kan doen. De route is op vele manieren te bewandelen of te fietsen. De organisatie heeft verschillende routes uitgezet. Zie de kaart onderaan dit bericht.

Een waslijst aan activiteiten
De theatertour gaat door heel Weesp, van Weespersluis tot aan Aetsveld. Al met al is het dan ook een behoorlijke waslijst aan activiteiten die plaats zullen vinden. De Kwartiermakers laten weten:

“Cross kriskras door Weesp langs cabaret van Pieter Jouke of Niet Schieten!, laat je op de pont jagen door Alfred van den Heuvel om van Bar Blauw naar Henno’s Car Casting te komen, waar je getuige bent van een Graffiti heterdaadje. Wispe en de spelers van Paleis Wesopa nemen je mee in de geschiedenis van de binnenstad en lach ondertussen even vriendelijk naar het vogeltje van fotograaf Reinier van der Aart.

Op creatief werklandgoed Het Domijn wacht een artistieke performance van Platform Nexus en ga voor een soepie en een ritje zweefmolen bij de Spar in Aetsveld. Geniet van straattheater zoals straattheater bedoeld is op de Trailerhelling van Medusa’s World of ga voor een warm welkom bij de Assoena Moskee.

De herauten van De Gooische Muziekschool blazen je omver op de Ossenmarkt en als kers op de taart gaat Radio & TV Weesp een dag terug in de ether. Je kunt hier via een livestream van meegenieten, dus ook voor de binnenblijvers is er genoeg te ervaren. Samen met de die hards knalt Trio Bier einde dag nog even het dak eraf bij Theater City of Wesopa.”

Stempelkaart
Je wordt uitgedaagd om naar plekken te gaan waar je normaal gesproken niet zo snel komt. Dus kies een startpunt naar keuze en ontvang bij aankomst een stempelkaart. Wie deze kaart zo vol mogelijk inlevert maakt kans op een gesponsorde overnachting plus diner in The Clock Tower.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant