Afbeelding
Foto: Brian Elings

Rindert Kromhout signeert zaterdag bij Pezzi Pazzi

Algemeen

WEESP Schrijver Rindert Kromhout brengt twee nieuwe boeken uit: kinderboek Mevrouw Das en Meneer Ping en de roman De poppenspeler van Lampedusa. Beide boeken worden op zaterdag 19 maart gepresenteerd bij boekwinkel Pezzi Pazzi. De auteur is om 16.00 uur in de boekwinkel aanwezig voor een signeersessie.

De in Weesp wonende Rindert Kromhout schreef al meer dan 150 (kinder)boeken, zoals Erge Ellie en Nare Nellie, Meester Max en de minimonsters en de Klaus Mann trilogie. In november vorig jaar verscheen het boek Wie achter deze deur verdwaalt, dat hij samen met Tonke Dragt schreef. En sinds die tijd heeft Rindert niet stilgezeten. Deze week verschijnen maar liefst twee nieuwe boeken van zijn hand.

Twee nieuwe boeken

Mevrouw Das en meneer Ping is een boek voor lezers vanaf vier jaar, met prenten van Natascha Stenvert. Dit sprookjesachtige boek gaat over verschillen en over de liefde. De tuin van Mevrouw Das staat vol planten, bij Meneer Ping liggen er tegels. Mevrouw Das geeft graag een paar mooie planten aan Meneer Ping en die legt op zijn beurt met liefde een tegelpaadje in de tuin van Mevrouw Das. Van het een komt het ander en uiteindelijk ruilen Mevrouw Das en Meneer Ping van huis. Maar eigenlijk willen ze… elkaar!

Het tweede nieuwe boek van Rindert Kromhout is De poppenspeler van Lampedusa, een historische roman over een onvergetelijke vriendschap in het naoorlogse Italië. Het gaat over de achttienjarige Matteo, die acteur wil worden. Hij is vaak te vinden in het kunstenaarscafé Della Pace in Rome en wil dolgraag deel uitmaken van de filmwereld. De felle politieke discussies bij Matteo thuis gaan grotendeels langs hem heen. Hij heeft andere dingen aan zijn hoofd: zijn ambities en zijn intieme en verwarrende vriendschap met de verleidelijke Davide. Maar dan overkomt hem iets dat al zijn toekomstplannen op losse schroeven zet, want Rome is nog niet over de oorlog heen.

Signeersessie

Beide boeken worden aanstaande zaterdag 19 maart gepresenteerd bij boekwinkel Pezzi Pazzi in de Slijkstraat in Weesp. Tussen 16.00 uur en 17.00 uur is Rindert Kromhout aanwezig voor een signeersessie. Dus als je altijd al een praatje met Rindert Kromhout hebt willen maken, of als je een van zijn boeken door hem wilt laten signeren, dan is dit je kans. De toegang is gratis.

Kijk voor meer informatie op de website van PeZZi PaZZi.


Aanstaande zaterdag 19 maart presenteert en signeert Rindert Kromhout zijn twee nieuwe boeken bij boekwinkel Pezzi Pazzi in de Slijkstraat. Aanvang 16.00 uur.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant