Archief foto van Gerda de Weerdt, voorzitter van de Oranjevereniging.
Archief foto van Gerda de Weerdt, voorzitter van de Oranjevereniging. Foto: Ingrid Voet

Goed nieuws voor de Oranjevereniging ‘Nu de vrijwilligers nog’

Algemeen

WEESP Het beeld van Gerda de Weerdt in een oranje jurk met haar oranje-opblaas-kroon is voor vele Weespers een bekend beeld. Als voorzitter van de Oranjevereniging probeert ze met man en macht ervoor te zorgen dat Weesp toch Koningsdag 2022 kan vieren en de vrijmarkt ‘gewoon’ weer in het centrum plaatsvindt. Gisteravond heeft de vereniging goed nieuws ontvangen, toch heeft ze ook de hulp van Weespers nog hard nodig.

De regels van Amsterdam zijn een stuk strenger betreffende het organiseren van een evenement. De afgelopen tijd heeft de Oranjevereniging haar uiterste best gedaan om uit te vinden wat die regels precies inhouden en welke vergunningen er dit jaar dan allemaal nodig zijn. Maar ze worden continue van het kastje naar de muur gestuurd. De kosten van de strengere regels van Amsterdam zorgden voor een begrotingstekort van €8000. Dit ligt vooral bij de kosten voor de verkeersregelaars die nu professioneel moet worden geregeld maar voorheen vooral met vrijwilligers werd gedaan. Gisteravond hebben ze de toezegging gekregen dat de gemeente Amsterdam €4000 uittrekt voor deze kosten post. 

“Nu de vrijwilligers nog” laat Gerda de Weerdt weten. Daarnaast is de geldsom natuurlijk groot maar dekt dat nog steeds niet die €8000. Hulp is daardoor nog steeds belangrijk. Helpen kan op verschillende manieren: door lid te worden, geld te doneren of om je als vrijwilliger aan te melden. Dit kan via: oranjeverenigingweesp.nl/lid-sponsor-of-vrijwilliger/

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant