Afbeelding
Foto: André Verheul

Sportlessen voor Oekraiense vluchtelingen

Algemeen

WEESP Marloes Kratz organiseert sportlessen voor Oekraïense vluchtelingen in Weesp. “Er gebeurt nog helemaal niks waardoor deze mensen met elkaar in contact kunnen blijven.” Maandag is de eerste sportles voor volwassenen. Elke drempel die er zou kunnen zijn neemt Kratz weg. Zo is er sportkleding aanwezig, voor mensen die dit niet zelf mee kunnen nemen. Ook is Versa inmiddels aangehaakt bij dit initiatief.

“Maandag 11 april start ik om 11:00 met sportlessen voor vluchtelingen uit Oekraïne. De bedoeling is dat de lessen voor volwassenen zijn maar in overleg met mij kan dat ook worden aangepast.” De sportlessen zijn gratis en na afloop is er ruimte en tijd om samen koffie en thee te drinken. Daar zal Versa dan ook aanwezig zijn. “Het plan is om dan ook een appgroep aan te maken waarin de voertaal engels is, waar mensen dan contact met elkaar kunnen houden,” aldus Kratz.

“Mensen kunnen zich opgeven in elke taal die ze willen. Ik kan geen Oekraïens maar met Google Translate kom ik er wel uit.” Daarnaast is bij de lessen ook een tolk aanwezig. De lessen wordt gegeven op Papelaan 126B, bij de sportvelden. Marloes vraagt wel of mensen zich van tevoren aan kunnen melden via WhatsApp, 31636469936.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant