Afbeelding
Foto: Carin van den Berg
Vrijwilligerscentrale

Vrijwilligers gezocht voor noodopvang Oekraïense vluchtelingen

Algemeen

WEESP Samen maken we Weesp mooier. De Vrijwilligerscentrale Weesp selecteert elke week voor de lezers van het WeesperNieuws een aantal nieuwe/recente vrijwilligersvacatures binnen Weesp of in de nabije omgeving.

Artis zoekt publieksbegeleiders en museumvrijwilligers

Als publieksbegeleider verstrek je informatie aan bezoekers op verschillende locaties. Je vindt het leuk om met mensen om te gaan en je kennis te delen. Je spreekt goed Nederlands en hebt basiskennis van de Engelse taal.

Als museumvrijwilliger zorg je voor een warm welkom voor alle bezoekers - groot en klein, beginner en expert. Je draagt bij aan een optimale publieksbeleving. is. Je laat de bezoeker de dwarsverbanden in het museum zien, bevraagt hen en gaat samen op zoek naar nieuwe inzichten.

Artis biedt een reiskostenvergoeding. Ook krijg je een aantal vrijkaarten voor vrienden of familie en kun je met de NVD-pas een aantal andere dierentuinen kosteloos bezoeken.

www.artis.nl/vrijwilligers

Oekraïne

Ondersteuner gastgezinnen (Leger des Heils)
In deze rol ondersteun je gastgezinnen die Oekraïense vluchtelingen opvangen. Dit doe je samen met een andere vrijwilliger. Je bent vraagbaak voor allerlei praktische zaken waar gastgezinnen tegenaan lopen en waar zij hulp bij kunnen gebruiken (administratieve zaken, dagelijks leven, de situatie in Oekraïne, enzovoort…)

Vrijwilliger noodopvang Oekraïense vluchtelingen (Leger des Heils)
Op een van de noodopvanglocaties voor Oekraïense vluchtelingen steek jij je handen uit de mouwen. Je bent een luisterend oor, zet bedden en meubilair klaar, bereid maaltijden of brengt spullen op de juiste plek. Kortom, jij wilt doen wat er op dat moment maar nodig is om de opvang tot een veilige en warme plek te maken voor vluchtelingen uit oorlogsgebied.

Op www.versavrijwilligerscentrale.nl/oekraïne vind je een overzicht met alle initiatieven en mogelijkheden in de regio om hulp te bieden. Heb je of ken je een initiatief dat hier nog niet opstaat? Mail naar info@vcweesp.nl

Vragen over vrijwilligerswerk

Wil je vrijwilligerswerk gaan doen maar weet je nog niet precies wat? In een vrijblijvend gesprek kunnen de mogelijkheden worden doorgenomen. Op www.vcweesp.nl staat meer informatie over bovenstaande én andere vacatures. Voor vragen is de centrale bereikbaar via info@vcweesp.nl of 06 - 82 60 59 87.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant