Afbeelding
Foto: PlusBus Weesp
Vrijwilligerscentrale

Als Plusbus begeleider mee met uitstapjes

Algemeen

WEESP Samen maken we Weesp mooier. De Vrijwilligerscentrale Weesp selecteert elke week voor de lezers van het WeesperNieuws een aantal nieuwe/recente vrijwilligersvacatures binnen Weesp of in de nabije omgeving.

Begeleider Plusbus

Ga 2x per maand mee als begeleider met de Plusbus. De Plusbus zorgt ervoor dat ouderen in Weesp er op uit kunnen blijven gaan. Men wordt thuis opgehaald en ook weer thuis gebracht. Met deze 9-persoonsbus rijden we naar diverse bestemmingen. De ene keer brengen we een bezoek aan een museum en drinken we koffie. De andere keer maken we een mooie rit door de omgeving en gaan we lekker ergens lunchen.

Samen met de chauffeur zorg je er als begeleider voor dat de deelnemers een gezellige dag ochtend/dag hebben. Houd je van mensen en wil je ouderen een gezellige middag bezorgen dan is dit echt iets voor jou!

Clothing4U én Hebben & Houwen zoeken kledingsorteerders

Stichting Clothing4u maakt kledingpakketten voor mensen die in Nederland onder de armoedegrens leven. Wij doen dit voor jong en oud. Ieder kledingpakket bestaat uit een aantal basisartikelen zoals een jas, schoenen, een broek, shirts en truien. En het mooie is, alles is nieuw! Wij zoeken iemand die nauwkeurig te werk gaat en goed kijkt of de kleding heel en vlekvrij is. Vervolgens is het de bedoeling dat de kleding op maat wordt gelegd. Er worden vrijwilligers gezocht op maandag t/m donderdag voor de ochtend en/ of voor de middag.

Het magazijn van de Kledingbank in Amsterdam (Hebben & Houwen) is gevestigd in Weesp. Ook zij zijn op zoek naar vrijwilligers die willen helpen met kleding sorteren. Is de kleding nog netjes dan leg je deze op maat. Hebben & Houwen is op zoek naar vrijwilligers voor maandag. Als dank voor je inzet mag je af en toe ook zelf een kledingstuk uitzoeken.

Vragen over vrijwilligerswerk

Wil je vrijwilligerswerk gaan doen maar weet je nog niet precies wat? In een vrijblijvend gesprek kunnen de mogelijkheden worden doorgenomen. Op www.vcweesp.nl staat meer informatie over bovenstaande én andere vacatures. Voor vragen is de centrale bereikbaar via info@vcweesp.nl of 06 - 82 60 59 87.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant