Afbeelding
Foto: WeesperNieuws
Vrijwilligerscentrale

Hogewey zoekt met spoed chauffeurs

Algemeen

WEESP Samen maken we Weesp mooier. De Vrijwilligerscentrale Weesp selecteert elke week voor de lezers van het WeesperNieuws een aantal nieuwe/recente vrijwilligersvacatures binnen Weesp of in de nabije omgeving.

Hogewey zoekt chauffeurs (spoed)

Vivium Hogewey zoekt chauffeurs die regelmatig, op afroep, (veilig verpakte) coronatests naar het Ter Gooi ziekenhuis in Hilversum brengen. Dit kan op verschillende momenten van de dag (soms meerdere keren per dag) nodig zijn.

Gezellig praatje, spelletje of een korte wandeling

Marlies, 52 is een hele vriendelijke, enthousiaste vrouw die altijd de zonnige kant van het leven ziet. Marlies gaat op dit moment door een zware periode, ze heeft recentelijk haar man en haar hondje verloren. Ondanks het feit dat ze zich hier dapper doorheen probeert te slaan, hakken deze gebeurtenissen er behoorlijk in en voelt ze zich heel eenzaam en alleen vooral in de weekenden. Marlies wil heel graag haar weekenden wat lichter maken met de gezelligheid van een vrijwilliger die houdt van een praatje, een stukje wandelen, een spelletje. Kortom de eenvoudige dingen die een lange eenzame dag even breken.

Taalmaatjes gezocht

Versa Welzijn is op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om te oefenen met de taal met mensen die dat nodig hebben. Als taalmaatje beheers je de Nederlandse taal goed en oefen je wekelijks met iemand. Je stimuleert de taalvragers om het huis uit te gaan en vooral veel te oefenen met de taal! Je kunt bijv. afspreken in de bibliotheek en samen een eenvoudig boek lezen of maak een wandeling door Weesp en oefen op deze manier de taal. Je wordt ondersteund met een training.

Vragen over vrijwilligerswerk

Wil je vrijwilligerswerk gaan doen maar weet je nog niet precies wat? In een vrijblijvend gesprek kunnen de mogelijkheden worden doorgenomen. Op www.vcweesp.nl staat meer informatie over bovenstaande én andere vacatures. Voor vragen is de centrale bereikbaar via info@vcweesp.nl of 06 - 82 60 59 87.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant