Afbeelding
Foto: Pixabay
Vrijwilligerscentrale

Vrijwilligerswerk in de vorm van een kopje koffie

Algemeen

WEESP Samen maken we Weesp mooier. De Vrijwilligerscentrale Weesp selecteert elke week voor de lezers van het WeesperNieuws een aantal nieuwe/recente vrijwilligersvacatures binnen Weesp of in de nabije omgeving.

Koffie drinken of een spelletje spelen

Versa Welzijn in Weesp zoekt vrijwilligers die wekelijks of om de week een bezoekje willen brengen aan iemand die alleen is of een kleine sociaal netwerk heeft. Het bezoekje kan bestaan uit samen koffie drinken, een spelletje doen, een wandelingetje maken etc.

Nederlandse taalles

Mounir van 11 jaar heeft door een taalachterstand moeite met (begrijpend) lezen en spelling. Zijn eigen netwerk kan hem niet helpen, maar hulp zou hij wel fijn vinden. Het liefst ergens in Weesp en niet bij hem thuis. Wil jij samen met Mounir naar bijvoorbeeld de bibliotheek en met hem oefenen, zodat hij weer een stapje verder komt?

Overblijfmedewerkers

Van der Muelen Vastwijkschool is op zoek naar overblijfmedewerkers voor maandag, dinsdag en donderdag tussen 11.45 en 13.00. Je kunt zelf aangeven wanneer je beschikbaar bent. 3x per week mag, maar met 1x per 2 weken of op afroep zijn we ook al blij. Je begeleidt de kinderen en houdt toezicht tijdens de lunchpauze. De kinderen eten hun brood en gaan daarna buitenspelen, of andersom.

Er zijn verschillende schoolpleinen waar de kinderen buitenspelen en waar je samen met een of meerdere andere overblijfmedewerkers staat. Er staat een vrijwilligersvergoeding tegenover.

Vragen over vrijwilligerswerk

Wil je vrijwilligerswerk gaan doen maar weet je nog niet precies wat? In een vrijblijvend gesprek kunnen de mogelijkheden worden doorgenomen. Op www.vcweesp.nl staat meer informatie over bovenstaande én andere vacatures. Voor vragen is de centrale bereikbaar via info@vcweesp.nl of 06 - 82 60 59 87.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant