Afbeelding
Foto: Marieke van Veen

Wie kan er helpen om de tuin van De Kastanje bij te houden?

Algemeen

WEESP Samen maken we Weesp mooier. De Vrijwilligerscentrale Weesp selecteert elke week voor de lezers van het WeesperNieuws een aantal nieuwe/recente vrijwilligersvacatures binnen Weesp of in de nabije omgeving.

Nederlandse taalles

Mounir van 11 jaar heeft door een taalachterstand moeite met (begrijpend) lezen en spelling. Zijn eigen netwerk kan hem niet helpen, maar hulp zou hij wel fijn vinden. Het liefst ergens in Weesp en niet bij hem thuis. Wil jij samen met Mounir naar bijvoorbeeld de bibliotheek en met hem oefenen, zodat hij weer een stapje verder komt?

Administratief ondersteunen? 

Het Netwerk Vrijwillige Hulp is een samenwerkingsverband van organisaties in Weesp die samen met vrijwilligers inwoners op allerlei manieren ondersteunt. 

De kerngroep overlegt 6x per jaar, organiseert 2x per jaar een netwerkbijeenkomst en zorgt voor een aantal communicatie uitingen (website, advertenties in de krant, een persbericht, een flyer en een nieuwsbrief). Doel hiervan is om het netwerk op de kaart te zetten, inwoners te wijzen op het diverse aanbod aan hulp in Weesp en organisaties met elkaar te verbinden.

We zijn op zoek naar iemand die het leuk vindt om wat aanpassingen aan de website te doen en te ondersteunen bij vergaderingen. Ook kun je ons helpen bij netwerkbijeenkomsten bijv. bij het ontvangen en registreren van de gasten. Er staat een vrijwilligersvergoeding tegenover.

Tuinonderhoud De Kastanje

Buurtkamer De Kastanje heeft een voortuin die moet worden onderhouden. Deze tuin is belangrijk voor onze bezoekers. In de zomer kunnen zij heerlijk buiten zitten en genieten van een kopje koffie of thee. Vind jij het leuk om met je handen in de aarde te werken, dan zijn we op zoek naar jou.

Vragen over vrijwilligerswerk

Wil je vrijwilligerswerk gaan doen maar weet je nog niet precies wat? In een vrijblijvend gesprek kunnen de mogelijkheden worden doorgenomen. Op www.vcweesp.nl staat meer informatie over bovenstaande én andere vacatures.

De vrijwilligerscentrale is gesloten van wo 29 december t/m vr 7 januari. Online reageren op bovenstaande of andere vacatures is uiteraard wel mogelijk. Vanaf ma 10 januari is de vrijwilligerscentrale weer bereikbaar op info@vcweesp.nl of 06 - 82 60 59 87. Ook online adviesgesprekken zijn mogelijk.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant