Afbeelding
Foto: Pixabay
Vrijwilligerscentrale

Zet je in voor Oekraïne als vrijwilliger

Algemeen

WEESP De Vrijwilligerscentrale Weesp selecteert elke week voor de lezers van het WeesperNieuws een aantal nieuwe/recente vrijwilligersvacatures binnen Weesp of in de nabije omgeving. Wat er momenteel gebeurt in Oekraïne is vreselijk. Mensen bieden massaal hun hulp aan voor Oekraïners in nood. Wil je ook iets doen?

Rugtasje met verzorgingsproducten 

HRIF in Weesp is volop bezig met transporten richting Polen/ Oekraïne. Vorige week zijn er al 9 vrachtwagens vertrokken. Maar nu hebben we jullie hulp hard nodig! Er is grote behoefte aan verzorgingsproducten. Deze willen we graag gaan inzamelen bij onze loods in Weesp. Specifiek vragen we jullie om een tasje/rugzak (afgesloten) te maken met daarin de volgende producten: - Tandpasta - Tandenborstel - Handdoek - Kam/borstel - Handzeep - Shampoo (met een tapeje dichtplakken zodat het niet lekt). Luiers, maandverband en toiletpapier kunnen los aangeleverd worden.
Er wordt ingezameld tot en met donderdag 11 maart van 09.00 – 16.00 op Rijnkade 21 in Weesp. Vragen? Mail naar esther@hrif.nl

Gastgezinnen voor vluchtelingen

De veiligheidsregio’s moeten 2.000 Oekraïners gaan opvangen, dit kan in officiële opvanglocaties (vakantieparken, hotels) of bij een gastgezin. Meld je aan bij Takecarebnb. We nemen dan contact op voor een telefonische screening. We stellen je een aantal vragen over jouw achtergrond, gezinssamenstelling, beschikbare ruimte, etc. Met jouw toestemming delen we jouw gegevens met de gemeente. De ‘match’ tussen jou en een vluchteling uit Oekraïne wordt dus geregeld door jouw gemeente. Ook is de gemeente verantwoordelijk voor praktische zaken (verzekeringen, school voor kinderen etc.).

Matchmakers gezocht

Voor Takecarebnb zijn we opzoek naar vrijwilligers die ons de komende maanden willen ondersteunen. Als matchmaker voer je intakegesprekken en maak je matches tussen vluchtelingen en gastgezinnen. Ben je tussen de 4-8 uur per week beschikbaar en heb je ervaring met het voeren van dergelijke intakegesprekken, neem dan contact op! Op versavrijwilligerscentrale.nl/oekraïne staat een overzicht met alle initiatieven en mogelijkheden in de regio om hulp te bieden.

De vrijwilligerscentrale is bereikbaar op info@vcweesp.nl of 06 - 82 60 59 87. Ook (online)adviesgesprekken zijn mogelijk.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant