Afbeelding
Foto: Pixabay
Vrijwilligerscentrale

Bied je hulp en ondersteuning aan vluchtelingen

Algemeen

WEESP Samen maken we Weesp mooier. De Vrijwilligerscentrale Weesp selecteert elke week voor de lezers van het WeesperNieuws een aantal nieuwe/recente vrijwilligersvacatures binnen Weesp of in de nabije omgeving.

Welke taalliefhebber lijkt het leuk om Nederlandse les te geven?

Dan is de taalgroep van Versa Welzijn op donderdagmiddag echt iets voor jou. Als vrijwilliger geef je een groep vrouwen met verschillende achtergronden les. Dit doe je samen met andere vrijwilligers.

Vrijwilligsters gevraagd die het leuk vinden om in een team aan vrouwen met verschillende achtergronden en afkomst Nederlandse les te geven.

VluchtelingenWerk Midden-Nederland zoekt vrijwilligers (m/v) die ondersteuning willen bieden aan vluchtelingen

Als maatschappelijk begeleider bied je hulp en ondersteuning aan vluchtelingen die zich vanuit een asielzoekerscentrum vestigen in de gemeente. Het doel van deze begeleiding is om vluchtelingen te leren zich te redden in de Nederlandse maatschappij. Je helpt bij het aanvragen van verschillende voorzieningen (uitkering, toeslagen en dergelijke) en geeft uitleg over procedures. Je bouwt een vertrouwensband op en begeleidt richting zelfredzaamheid. Ben je minimaal 4 uur per week beschikbaar? Bij voorkeur of woensdag of vrijdag? Dan komen we graag met je in contact.

Laat jij de bewoners van Hogewey op vrijdagavond genieten van het danscafé?

Het Danscafé is een plek waar bewoners op vrijdagavond komen om naar muziek te luisteren en te dansen. Je ontmoet hier o.a. Jan, 81 jaar, hij was dirigent. Praten lukt hem niet zo goed meer maar hij straalt zodra hij muziek hoort en geeft dan enthousiast de maat aan. Of Ada, 79 jaar, ze geniet van het dansen en de gezelligheid. Als vrijwilliger haal je en breng je de bewoners vanuit hun woningen, bied je ze een hapje en iets te drinken aan, en ondersteun je waar nodig. Zie jij deze bijzondere en zinvolle invulling van jouw vrijdagavond (af en toe mag ook!) wel zitten?

Op www.versavrijwilligerscentrale.nl/oekraïne vind je een overzicht met alle initiatieven en mogelijkheden in de regio om hulp te bieden. Heb je of ken je een initiatief dat hier nog niet opstaat? Mail naar info@versavrijwilligerscentrale.nl

Vragen over vrijwilligerswerk

Wil je vrijwilligerswerk gaan doen maar weet je nog niet precies wat? In een vrijblijvend gesprek kunnen de mogelijkheden worden doorgenomen. Op www.vcweesp.nl staat meer informatie over bovenstaande én andere vacatures. Voor vragen is de centrale bereikbaar via info@vcweesp.nl of 06 - 82 60 59 87.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant