Afbeelding
Foto: Pixabay

FIXbrigade van Weesp gaat energie armoede tegen

Algemeen

WEESP De gasprijzen schieten door het dak, en veel mensen komen hierdoor financieel in de problemen. Versa Welzijn Weesp begint daarom medio mei met de FIXbrigade: een sociaal klusteam die bij sociale huurders gratis kleine energiebesparende maatregelen uitvoert om deze zogeheten ‘energie armoede’ tegen te gaan.

De FIXbrigade is in 2018 in Amsterdam-Oost ontwikkeld door stichting ‘de Jungle’, maar wordt nu al door meerdere gemeentes overgenomen. De FIXbrigade voert energiebesparende maatregelen uit voor mensen met weinig geld. Versa Welzijn is nu nog opzoek naar een ‘hoofdfixer’ die de FIXbrigade in Weesp kan leiden. Zodra die gevonden is, kunnen ze van start. De FIXbrigade isoleert geen gehele woningen, maar voert kleine maatregelen uit om de isolatie te verbeteren. De FIXbrigade doet bijvoorbeeld aan kier -en nadendichting. Dit kan zijn rondom raam -en deurkozijnen. En de FIXbrigade brengt bijvoorbeeld ook tochtstrips of radiatorfolie aan. Als het nodig is zorgen zij er ook voor dat de cv-installatie goed wordt afgesteld en ingeregeld.

Iedere woensdagochtend is er op het kantoor van Versa Welzijn op de Papelaan 99 een inloopspreekuur vanaf 09:30 uur. Daar kunnen mensen hun woning opgeven voor de FIXbrigade. Uit de aanmeldingen wordt een selectie gemaakt. De organisatie hoopt half mei aan de slag te kunnen met de eerste geselecteerde woningen. Aanmelden als vrijwilliger kan via de website van Versa Welzijn.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant