Bij een nieuwe naam hoort een nieuw logo
Bij een nieuwe naam hoort een nieuw logo Foto: Marijke Schwirtz

Zorgboerderij Hoogerlust is nu de Bleije Boerderij

Algemeen

WEESP Tussen Weesp en Muiden ligt De Bleije Boerderij, een boerderij die tot gisteren de naam Zorgboerderij Hoogerlust droeg. De eigenaren hebben gekozen voor een nieuwe naam, om meer toegankelijkheid uit te stralen.

De nieuwe naam past beter bij de boerderij, vinden de eigenaren. Het is weliswaar een zorgboerderij, maar de eigenaren wilden iets minder de nadruk leggen op alleen het zorggedeelte, omdat ze ook een boerenlandwinkel en een kleine pluktuin hebben. 

Stadsboerderij
“We willen met de nieuwe naam uitstralen dat we een stadboerderij zijn, waar bezoekers altijd welkom zijn”, legt Marijke Schwirtz uit. “Als overal ‘zorg’ staat, denken mensen misschien dat ze niet zomaar naar binnen mogen.” Maar dat kan wel: als de winkel open is kun je lekker ‘rondscharrelen’ in de boerderij. Veel ouders met kinderen doen dat nu al, maar het is de bedoeling dat ze met de nieuwe naam nog meer buurtbewoners en jonge gezinnen uit de nieuwe wijken kunnen trekken. “Je kunt bij ons een kopje koffie drinken, een rondje door de winkel maken en voor kinderen is het leuk om de verschillende dieren van dichtbij te zien.” 

Het zorgaspect blijft overigens nog steeds, ondanks de nieuwe naam: “Doordeweeks vangen we wekelijks zo’n 60 cliënten op, en in het weekend komen kinderen met een zorg vraag bij ons. Zij lopen op de boerderij rond om bezoekers te helpen en staan zo midden in de maatschappij. Dat is heel mooi voor de wederzijdse integratie”. De eigenaresse hoopt dat de nieuwe naam de boerderij wat meer onder de aandacht brengt, en het toegankelijker wordt voor bezoekers om even langs te komen.

Blije kip
Bij een nieuwe naam, hoort natuurlijk ook een nieuw logo. Daarop staat een blije kip in het middelpunt: “De boerderij heeft MiniRondeel eieren, met een keurmerk van drie sterren beter leven. We hadden altijd een metershoog ei voor de boerderij staan, maar daar dat is naar een collega MiniRondeelboer gegaan. In plaats daarvan hebben we een kip als mascotte gekregen, omdat kippen hier diervriendelijk en ecologisch gehouden worden.” Vandaar dat de kip in het middelpunt van het logo staat. Daarnaast is een woordgrapje gemaakt tussen blij en ei, want eieren zijn nog steeds even belangrijk.

De naam Hoogerlust heeft in het nieuwe logo een plekje gekregen, maar wordt niet meer in de naam genoemd. Dat heeft de volgende reden “Het gebied hier heet Hoogerlust en ondertussen zitten er meerdere ondernemingen. Dat gaf in het verleden nog wel eens verwarring. Maar we hopen dat, door het toch onder het logo te zetten, de boerderij nog wel herkenbaar blijft voor mensen die er voorheen al kwamen.” 

De nieuwe naam is niet de enige verandering die de boerderij ondergaat, er zijn nog veel meer plannen. “We zijn onlangs begonnen met het verbouwen van hop voor de Wispe Brouwerij. De voorzieningen voor bezoekers willen we nog veel meer gaan uitbreiden, zoals een grotere, fijnere winkel en meer ruimte voor de moestuin. We kunnen dan meer lokale, ambachtelijke producten aan bezoekers aanbieden. We hopen dat er zo steeds veel meer mensen een kijkje komen nemen op de boerderij!” 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant