Oplaadpunt voor triatleten: de buurtkraam in Aetsveld
Oplaadpunt voor triatleten: de buurtkraam in Aetsveld Foto: Daniëlle Nagel

Licht aan het einde van de tunnel voor triatleten: de aanmoedigingskraam in Aetsveld

Algemeen

WEESP Nog vier dagen te gaan voor het startschot van de WeesperNieuws Extra Triatlon. De atleten gaan de laatste voorbereidingsfase in. De trainingsomvang wordt afgebouwd en met uitgebalanceerde voeding, voldoende rust en een extra smeerbeurt worden lichaam, geest en materiaal in optima forma gebracht voor de uitdaging die voor de deur staat. 

Alle zekere en onzekere factoren worden zo goed als mogelijk afgevinkt en ingecalculeerd. Veel is onvoorspelbaar op de route, maar een zekere factor is er ook. Zoals ieder jaar kunnen de atleten rekenen op de aanmoedigings-stand in Aetsveld waar de handen in de lucht gaan voor iedere sporter.

Veteranen van de triatlon weten het: bij het uitkomen van het donkere tunneltje naar Aetsveld is een vast en luidruchtig lichtpuntje op het parcours: de aanmoedigingsstand waar een groep buurtbewoners alles uit de kast haalt om de atleten naar de eindstreep te helpen.

Een van de initiatiefnemers is Daniëlle Nagel, werkzaam bij WeesperNieuws’ moederbedrijf Enter Media. Zij vertelt: ‘Het is ooit begonnen als aanmoediging voor bekenden van ons, die meededen aan de Weesper Kwart. Nee, zelf hebben we nooit mee gedaan. Het begon uit te groeien toen een stel vrienden naast ons kwam wonen. Zo is het steeds groter geworden. Tja als zoiets eenmaal begint te lopen weet de vriendengroep je altijd wel te vinden, iedereen weet dat wij hier staan.’

Ook de atleten rekenen er al op, weet Daniëlle. ‘Het is een zwaar punt, het lopen is het derde onderdeel van de triatlon. En het wegdek is daar niet gemakkelijk: komend uit de tunnel loopt het parcours een steil stukje omhoog. Als je dan weet dat er een groep van vijfentwintig man voor je klaarstaat ga je niet lopen smokkelen. Het is een stimulans om door te gaan.’

De groep krijgt achteraf ook steevast blije berichten van kennissen onder de deelnemers en passanten in de trant van: het was weer top dat jullie er stonden. En dan volgt traditiegetrouw de iets minder atletische nazit: het aanmoedigingsteam sluit hun inspanningen ieder jaar af met een gezamenlijke barbecue. Daniëlle: ‘Iedereen neemt iets mee of doet iets aan de organisatie’. Waarmee het aanmoedigingsteam in ieder geval in één opzicht niets onderdoet voor de triatleten: Teamwork makes the dream work.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant