Omleidingen in het weekend van 31/3 tot en met 3/4.
Omleidingen in het weekend van 31/3 tot en met 3/4. Foto: WeesperNieuws

Afsluiting kruispunt Hogeweyselaan/Leeuwenveldseweg schuift week op

Algemeen

WEESP - Niet aankomend weekend, maar het weekend van 31 maart in de avond tot en met 3 april in de vroege ochtend is de kruising Hogeweyselaan/Leeuwenveldseweg afgesloten voor alle verkeer vanwege asfalteringswerkzaamheden. Dit betekent niet dat de opening van de Waterlinie wordt uitgesteld: deze blijft op 13 of 14 april staan.

De beslissing om het werk uit te stellen is ingegeven door de weersverwachting. De weersvoorspellingen voor komend weekend zijn zodanig, dat dit een negatieve invloed kan hebben op de kwaliteit van de aan te brengen asfaltlaag. Met name de harde wind, die zorgt voor een snelle afkoeling van het op te brengen materiaal, gooit roet in het eten.
De laatste asfaltlaag wordt nu aangebracht in het weekend van vrijdag 31 maart 20.00 uur tot en met maandag 3 april 05.00 uur. Gedurende die periode is de kruising afgesloten voor alle verkeer. In dat weekend wordt ook de verkeerslichteninstallatie getest en krijgt de kruising haar definitieve belijning.

Voor al het verkeer, dus ook voor fietsers, gelden omleidingsroutes. Alle omleidingsroutes staan aangegeven met gele borden.
Fietsers: De omleidingsroute voor fietsers die uit de richting van Muiden komen (of naar Muiden gaan) loopt via de Bouhuijstunnel (Stationsweg) onder het spoor door richting de M. Nijhoffstraat, de Jan Tooropstraat, de Plataanlaan en de Amstellandlaan richting de dijk lang het Amsterdam-Rijnkanaal. Ook loopt er een omleidingsroute over de Hogeweyselaan ten zuiden van het spoor. Vanuit de diverse richtingen worden fietsers naar deze hoofdroutes geleid met extra borden. Let op: Het fietspad langs de noordzijde van het spoor is tijdens de weekendafsluiting alleen te benaderen vanaf het industrieterrein! Kom je vanuit Weespersluis, dan volg je de omleidingsroute via de Bouhuijstunnel.

Personenauto’s en busjes: Autoverkeer van en naar Muiden volgt de route Bouhuijstunnel (Stationsweg) onder het spoor door richting de M. Nijhoffstraat, de Jan Tooropstraat, de Plataanlaan en de Amstellandlaan. Ook loopt er een omleidingsroute over de Hogeweyselaan ten zuiden van het spoor. Vanuit de diverse richtingen wordt autoverkeer naar deze hoofdroutes geleid met bebording.

Vrachtverkeer: Omdat de doorrijhoogte onder de Bouhuijstunnel (Stationsweg) met 3.80 meter niet geschikt is voor al het vrachtverkeer, wordt vrachtverkeer via de rijkswegen omgeleid. Vrachtverkeer dat in het gebied ten zuiden van de Leeuwenveldseweg moet zijn, wordt vanaf de A1 omgeleid via de A9 en de N236. Via de Korte Muiderweg is het voor vrachtverkeer dus niet mogelijk om het centrum van Weesp of bijvoorbeeld industrieterrein Noord te bereiken.

Vanaf maandag 3 april 05.00 uur is de kruising Hogeweyselaan / Leeuwenveldseweg weer open voor alle verkeer. Mocht het werk eerder klaar zijn, dan is de kruising eerder open.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant